fbpx

Aleksandra Pleterski

Otroci o Aleksandri:

izzivalna, zahtevna, nezahtevna, prijazna, hitro govoreča

Izjemno smo ponosni, da se nam je na oddelku prečnih flavt pridružila prof. Aleksandra Pleterski, ki je letos marca na enem izmed največjih glasbenih tekmovanj, Carl Nielsen Competition, 𝐩𝐫𝐢𝐬̌𝐥𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐭𝐨𝐩 𝟏𝟎 𝐟𝐥𝐚𝐯𝐭𝐢𝐬𝐭𝐨𝐯 sveta. Aleksandra je redna gostija v Dunajski Volksoperi, zasedala pa je tudi prvi stol simfoničnega orkestra Stavanger in igrala pod taktirko svetovnih znanih dirigentov.

“Jaz, učiteljica flavte? Stavek, ki mi je po pridobitvi nove službe v glasbeni šoli EGO Lecta, ustvarjal nevihto v moji glavi. Me bodo otroci sprejeli? Jim bom znala pomagati?
Življenje glasbenika me vodi po različnih poteh, ki je zelo igrivo, kakor glasba sama. Glasba. Nepredvidljiva, zabavna, smešna, zanimiva, mladostna. Čakaj, pa saj opisujem karakterje svojih učenk. Sonči žarki so posijali in prepotili nevihto misli. Glasba so otroci, brez posebnega razmišljanja ustvarjajo kar čutijo v trenutku. Mogoče jih jaz učim kako najbolje vzpostaviti stik z glasbo, vendar si nisem mislila, da me bodo o glasbi na koncu učili prav oni.
Spoznavanje mojih učenk je nekaj prelepega in komaj čakam, da mine teden in me vsaka posebej nagradi z novimi zgodbami.
Če pa pride dan, ko se temni oblaki ponovno želijo prikrasti v naše misli, se postavimo samozavestno pokonci, dobro vdihnemo in odpihnemo oblake daleč stran. ”

EGO Lectin mod(č)riček:

“Glasba je najmočnejša oblika čarovnije.”

Vpis v šolsko leto 2022/23

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
flavte

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša