fbpx

Nataša Trček

Otroci o Nataši:

strokovna, predana klasični glasbi, natančna, vztrajna, zna prisluhniti

Profesorica petja in klavirja Nataša Trček je na naši šoli ena izmed najbolj izkušenih pedagogov. Trenutno poučuje na treh oddelkih. Je mentorica na klavirskem oddelku, poučuje petje, glede na njeno vrhunsko znanje glasbene teorije, kjer je v preteklosti na mednarodnih tekmovanjih dosegala vrhunske rezultate pa smo veseli, da je prevzela tudi pouk glasbene teorije v skupini.

“V prejšnjem letu sem zaključila magistrski študij petja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Svet klasične glasbe sem začela spoznavati kot pianistka na idrijski glasbeni šoli in šolanje kasneje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Čeprav danes kot pianistka ne nastopam več, vseeno skoraj ne mine dan, da se ne bi usedla za klavir vsaj za nekaj minut in si zaigrala nekaj »za dušo«.
Kot pevka se posvečam predvsem izvajanju sodobne glasbe. Krstno sem izvedla dela Maria Pagotta, Simona Penška, Teje Merhar, Matica Romiha in Tilna Lebarja. Nastopila sem tudi v vlogi Flore ob prvi slovenski uprizoritvi Brittnove opere Obrat vijaka, že nekaj leta pa poustvarjam tudi s harmonikarjem Andražem Frecetom, s katerim se posvečava repertoarju 20. in 21. stoletja.
Na EGO Lecti poučujem že šesto leto. Pri učenju skušam svojo ljubezen do glasbe predati učencem. Moj moto je, da bi glasba morala biti dostopna vsem, ne glede na starost ali predhodno znanje.”

EGO Lectin mod(č)riček:

“Klavir, inštrument z VELIKO začetnico”

Vpis v šolsko leto 2022/23

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
klavirja

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša