fbpx

Pia Rener

Otroci o Pii:

prijazna, iznajdljiva, pozitivna, vztrajna, odločna

Mentorica petja, prof. Pia Rener, ki je v sklopu naše glasbene šole prevzela poučevanje solo petja v PE Šiška in Brezovica je študij solo petja zaključila v den Haagu, kjer je diplomirala iz klasičnega petja.

“Pred kratkim sem ob praznenju svoje stare sobe našla pismo sebi, ki smo ga morali napisati ob koncu osnovne šole. V njem sem zapisala, da bom, ko bom velika, verjetno učiteljica, ne vem pa še česa- glasbe ali plesa. Skozi leta me je spremljalo oboje. Nekaj let je bil v ospredju ples in trdo sem delala na tem, da bi postala poklicna plesalka, a se hkrati ves čas ukvarjala tudi z drugimi stvarmi. Ko sem vpisala študij pedagogike in andragogike sem se hkrati vedno bolj posvečala petju in glasbi, ki je na koncu prevladalo. Tako sem v lanskem letu v den Haagu diplomirala iz klasičnega petja.
Učenje me izpolnjuje in me uči biti boljša učiteljica in boljši človek. Testira mojo potrpežljivost, moje sposobnosti in me spodbuja k obnavljanju in nadgrajevanju znanja. V največje veselje mi je vse, kar sem “nabrala” skozi leta, predajati naprej. In res je lepo, ko vidiš, da se je učenec nekaj naučil, da si je nekaj zapomnil, da je “zrasel”, da je zrasla njegova motivacija in ljubezen do tega, kar počne.”

EGO Lectin mod(č)riček:

“Blagor hiši, kjer se petja sliši”

Vpis v šolsko leto 2022/23

Fotogalerija iz nastopov

Solo
petje

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša