fbpx

Klavir

Klavir je glasbilo s črnimi in belimi tipkami, ki je od 18. stoletja eno najbolj razširjenih glasbil. Otroci se za učenje klavirja radi odločajo, saj se prvi rezultati znanja pri izvedbi znanih lahkih pesmic hitro pokažejo.

Učenci na klavirskem oddelku glasbene šole EGO Lecta pod taktirko mentorja g. Grma dosegajo vrhunske rezultate. Na klavirskem oddelku trenutno poučujejo še tri mentorice, saj imamo na tem oddelku kar 45 mladih in tudi nekaj starejših pianistov. Vsako leto se veliko njegovih učencev odloči za opravljanje letnih izpitov na različnih javnih glasbenih šolah, na katerih vsi učenci izpite opravijo z najboljšimi ocenami. Prav tako sta prof. Grm in njegov učenec Jan pred štirimi leti s premišljenim, vztrajnim delom izmed mnogih kandidatov uspešno opravila sprejemne preizkuse na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani na oddelku Jazz klavir. Jan šolanje pridno nadaljuje in študij trenutno zaključuje. S ponosom lahko zatrdimo, da svoje učence vodimo v pravo smer.

Naše učilnice in glasbeni nastopi so opremljeni z vrhunskimi klavirji in pianini.
Na pianističnem oddelku EGO Lecta poučujejo štirje mentorji.

Klavir poučujemo v naslednjih programih

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo igranja na glasbilo po predpisanih učnih načrtih, ki jih zahteva Ministrstvo za šolstvo. V tem programu je mogoče na koncu šolskega leta opravljati izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk instrumenta individualno 60 minut – napredni program oziroma na profesionalni program, 45 plus 15 minut.

Velika prednost našega sistema poučevanja je v tem, da se vsak mentor pri individualnih urah poleg poučevanja instrumenta aktivno ukvarja tudi s pridobivanjem znanja glasbene teorije.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akorde, etude, sonate) in učenje skladbic, s katerimi učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 1. razreda in se zaradi kakovosti učnih ur izvaja samo individualno. Na šoli organiziramo tudi skupinski pouk glasbene teorije od prvega do šestega razreda.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki. V šolskem letu 2018/2019 so naši učenci na javnih glasbenih šolah izpite opravili z odliko!

Program J-P-R je izdelek naše glasbene šole in zajema poučevanje instrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden, ustvarjalen pristop h glasbi in glasbilu. Učenec se uči osnovnih in naprednih tehnik igranja instrumenta, ob skladbah spoznava teoretično podlago in se srečuje z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku način učenja prilagajamo sproti. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, v katerem bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo ustvarjalnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (30, 45 ali 60 minut) ali v paru enkrat tedensko.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen instrument. Mentor učencu prilagodi program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbi za učenčevo ustvarjalnost. Ukvarjanje z glasbo in umetnostjo otroku med drugim privzgoji tudi red in samodisciplino. S svojim delom in podporo staršev bomo otrokom še naprej dajali krila, domišljiji dovolili leteti in jim vlivali neizmerno veselje do življenja. Skladbe, ki se bodo pri učnih urah izvajale in predelovale, bo izbral mentor oziroma jih bo ob posvetovanju izbral skupaj z učencem. Osnovni cilj tega programa sta spoznavanje osnov instrumenta in izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od prvega razreda pa do odraslih oseb in se lahko izvaja individualno (45 ali 60 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

“Ogrevanje” pianistov

pred internim nastopom EGO Lecta, PE Šiška.

V glasbeni šoli EGO Lecta se zavedamo, da je glasba tudi zabava, druženje z vrstniki in znanje, katerega nam ne more nobeden vzeti. Če se strinjate z filozofijo našega mladega kadra, da je “kurikulum obveza, toda toplina je življenjsko potrebna rožam in otrokovi duši za njihovo rast”, potem smo prava izbira za vaše nadobudne glasbenike. 

Naši pianisti so v Japan Piano centru, kjer domuje tudi naša šola, v “en glas” improvizirano, brez predhodne vaje, na 30 pianinih odigrali znano slovensko skladbo. Za nekatere je to “mala malica”, … vendar za naše mlade pianiste, ki so se kasneje prvič predstavili na internem nastopu pred starši, je bil to velik, zabaven in nepozabljiv moment. 

Naj bo tudi vaš otrok del velike pianistične družine EGO Lecta

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah