fbpx

Klavir

Klavir je glasbilo s črnimi in belimi tipkami, ki je od 18. stoletja eno najbolj razširjenih glasbil. Otroci se za učenje klavirja radi odločajo, saj se prvi rezultati znanja pri izvedbi znanih lahkih pesmic hitro pokažejo.

Učenci na klavirskem oddelku glasbene šole EGO Lecta pod taktirko mentorja g. Grma dosegajo vrhunske rezultate. Na klavirskem oddelku trenutno poučujejo še tri mentorice, saj imamo na tem oddelku kar 45 mladih in tudi nekaj starejših pianistov. Vsako leto se veliko njegovih učencev odloči za opravljanje letnih izpitov na različnih javnih glasbenih šolah, na katerih vsi učenci izpite opravijo z najboljšimi ocenami. Prav tako sta prof. Grm in njegov učenec Jan pred štirimi leti s premišljenim, vztrajnim delom izmed mnogih kandidatov uspešno opravila sprejemne preizkuse na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani na oddelku Jazz klavir. Jan šolanje pridno nadaljuje in študij trenutno zaključuje. S ponosom lahko zatrdimo, da svoje učence vodimo v pravo smer.

Naši mentorji izvajajo pouk klavirja v slovenskem, angleškem, italijanskem in ruskem jeziku.

Naše učilnice in glasbeni nastopi so opremljeni z vrhunskimi klavirji in pianini.
Na pianističnem oddelku EGO Lecta poučuje šest mentorjev.

Zakaj je izbira klavirske glasbene šole EGO Lecta prava in prva izbira za vašega otroka?

01

Učilnice in mentorji

Ker zagovarjamo kakovost in kvaliteto pouka, so naše klavirske učilnice opremljene s klavirji znamke Yamaha. Že četrto leto naša šola gostuje tudi v Šiški v Japan Piano Centru, kjer se lahko otroci pred in po učni uri sprehodijo po njihovem salonu, kjer se nahaja preko 100 različnih klavirjev in pianinov.

02

Projekti

Pianisti veljajo za “individualne” inštrumentaliste. Pri nas ta mit razbijamo z različnimi skupinskimi projekti. V lanskem letu smo na koncu leta izvedli “klavirski mix” naših 40-ih pianistov. V letošnjem letu pa smo kot prva glasbena šola na svetu ustanovili 80 – članki klavirski orkester. Dodaten razlog, da je naša šola vodilna pianistična šola v Sloveniji.

03

Napredni program

Klasični pouk klavirja združujemo z naprednim, sodobnim in otrokom še bolj zanimivim programom. Poleg klasičnega pouka klavirja, naši mentorji velik poudarek pri pouku dajejo tudi sodobni popularni glasbi. Prav tako pa lahko na vašo željo, otroke poučujemo po klasičnem načinu pouka, kjer na koncu opravijo tudi zaključni izpiti.

04

Najem glasbila

Pouk klavirja je pri nas “paradni konj”. Odgovornost, da vsako leto sprejmemo preko 40 novih pianistov, je velika. Zavedamo se, da klavir ni poceni glasbilo, zato že vrsto let sodelujemo z Japan piano centrom, kjer so za vas pripravili mesečni najem klavirja že za 33,00€/ mesec.

05

Lokacija

Glasbena šola EGO Lecta je prisotna na petih lokacijah. Najdete nas lahko na Brezovici, v Šiški, Japan piano centru, OŠ Ledina ter na Dolgem Mostu. V kolikor bi želeli prihraniti čas s prevozom otrok v glasbeno šolo, pa vam kot prva glasbena šola že več let ponujamo program poučevanja otroka na domu.

Klavir poučujemo v naslednjih programih

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo igranja na glasbilo po predpisanih učnih načrtih, ki jih zahteva Ministrstvo za šolstvo. V tem programu je mogoče na koncu šolskega leta opravljati izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk instrumenta individualno 60 minut – napredni program oziroma na profesionalni program, 45 plus 15 minut.

Velika prednost našega sistema poučevanja je v tem, da se vsak mentor pri individualnih urah poleg poučevanja instrumenta aktivno ukvarja tudi s pridobivanjem znanja glasbene teorije.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akorde, etude, sonate) in učenje skladbic, s katerimi učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 1. razreda in se zaradi kakovosti učnih ur izvaja samo individualno. Na šoli organiziramo tudi skupinski pouk glasbene teorije od prvega do šestega razreda.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki. V šolskem letu 2018/2019 so naši učenci na javnih glasbenih šolah izpite opravili z odliko!

Program J-P-R je izdelek naše glasbene šole in zajema poučevanje instrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden, ustvarjalen pristop h glasbi in glasbilu. Učenec se uči osnovnih in naprednih tehnik igranja instrumenta, ob skladbah spoznava teoretično podlago in se srečuje z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku način učenja prilagajamo sproti. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, v katerem bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo ustvarjalnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (30, 45 ali 60 minut) ali v paru enkrat tedensko.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen instrument. Mentor učencu prilagodi program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbi za učenčevo ustvarjalnost. Ukvarjanje z glasbo in umetnostjo otroku med drugim privzgoji tudi red in samodisciplino. S svojim delom in podporo staršev bomo otrokom še naprej dajali krila, domišljiji dovolili leteti in jim vlivali neizmerno veselje do življenja. Skladbe, ki se bodo pri učnih urah izvajale in predelovale, bo izbral mentor oziroma jih bo ob posvetovanju izbral skupaj z učencem. Osnovni cilj tega programa sta spoznavanje osnov instrumenta in izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od prvega razreda pa do odraslih oseb in se lahko izvaja individualno (45 ali 60 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

V lanskem letu smo na klavirskem oddelku izvedli edinstven #PopPianoProject.

80 – članski klavirski orkester EGO Lecta

#JapanPianoOrhestra

Uspeh ni samoumeven, potrebna je drznost in na drugi strani marljivost. V preteklem šolskem letu smo našim učencem in mentorjem glasbene šole EGO Lecta omogočili, da so lahko bili prvič del velikega 80 članskega klavirskega orkestra – realizacija projekta, s katerim se ni še nikoli spopadla nobena glasbena šola.

Mladi pianisti dobijo v izobraževalnem procesu le redko priložnost biti del manjših komornih skupin ali štiriročnih skladb za klavir. Z našim projektom pa smo šli velik korak naprej in skušamo omogočiti našim pianistom, da se spoznajo z orkestrsko igro, se povežejo z vrstniki in se naučijo biti del velikega orkestra. Poleg izjemne izkušnje, spoznavanju svojih vrstnikov iz cele Slovenije in osvajanju novega notnega gradiva se otroci tekom skupnega ustvarjanja orkestrske izvedbe naučijo ogromno dodatnega glasbenega znanja, hkrati pa pridobivanje dodatne motivacije, ki jim bo zagotovo koristila v nadaljnjem učnem procesu.

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo za vse učence glasbene šole EGO Lecta– smer klavir ponovno organizirali projekt #JapanPianoOrchestra, kjer bomo združili preko 100 naših pianistov. Tudi vaš otrok si zasluži tako priložnost!

Naj bo tudi vaš otrok del velike pianistične družine EGO Lecta.

WeAreTheChampionsProject

Projekti naših učencev, na katere smo izredno posnosi.

Impresiven projekt učenke Ele

Queen – Master Piano Mix

Napredni program

Edinstven program poučevanja v našem prostoru