fbpx

Poletni tabor

Šolsko leto 2020/21 bomo tudi tokrat zaključili na turistični kmetiji Obolnar v Dolenji vasi pri Čatežu, kjer bo potekal že šesti tradicionalni glasbeno-plesni tabor EGO Lecta. V sproščenem vzdušju neokrnjene narave na Dolenjskem bomo poskrbeli, da bodo otroci v poletne počitnice brezskrbno zakorakali.

Poletni tabor ni samo spoznavanje novih glasbil, plesnih korakov, igranje v pravem orkestru in neomejena svoboda pri športnorekreativnih dogodivščinah. Poletni tabor je DOŽIVETJE, ki ga noben otrok ne sme zamuditi. Vsako leto se med mentorji in otroci razvije posebna prijateljska vez, vsako leto nastanejo nove glasbeno‑plesne zgodbe. Po vsakem taboru otroci staršem pripravijo nepozaben koncert v naravi ob potoku in vsako leto znova potočimo kar nekaj solzic – takrat, ko je žal treba iti domov.

V letošnji izvedbi pa ne bo manjkalo niti športnih dejavnosti, kopanja v bazenu, družabnih iger, poučni izleti v naravo bodo le pika na i. Večere pa bomo preživljali ob tabornem ognju ter si en večer, kakor lani, pričarali poletni kino pod zvezdami. Vsako leto si otroci pripravijo tudi čisto svoj Masterchefov piknik.

Na idilični jasi turistične kmetije Obolnar bo v času poletnega tabora nastal čisto pravi orkester, ki bo s svojo glasbo poskrbel, da bodo plesalci lahko ustvarjali plesne koreografije.

Zakaj je poletni tabor TOP izbira za začetek letošnjih počitnic?

01

Varnost

tabor poteka na lokaciji brez bližnjega cestnega prometa, drugih obiskovalcev in telefonskega signala

02

Narava

ustvarjanje v neokrnjeni naravi, muziciranje ob zvokih vetra in pogled na neokrnjeno naravo še dodatno vplivajo na motivacijo otrok za ustvarjanje

03

Nova znanja

vsak otrok poleg svojega glasbila ali plesa v enem tednu spozna in se nauči igrati na vsaj še tri različna glasbila

04

Zabava

pridno delo in ustvarjanje vsak dan nagradimo z obilico športa, plavanja, raziskovanja in večernim kinom pod zvezdami

05

Koncert

vsako leto za vas, starše, priredimo koncert, na katerem otroci pokažejo usvojeno znanje, in vam ob koncu pripravimo tudi presenečenje

Kaj zajema poletni tabor?

  • Tri nočitve v varovanem kompleksu turistične kmetije Obolnar, ki je v omenjenem terminu v celoti rezervirana samo za naše otroke,
  • trikratni polni penzion z dopoldansko in popoldansko malico,
  • celodnevni dostop do sadja, prigrizkov in osvežilnih pijač,
  • športne dejavnosti v naravi in na urejenih zunanjih igriščih (odbojka, nogomet, košarka, badminton, skupinske igre),
  • vsaj štiri uri glasbenega oziroma plesnega programa dnevno,
  • dnevna in večerna druženja, animacije in igre,
  • varovano organizirano kopanje v bazenu na turistični kmetiji Obolnar,
  • skupinski izlet z ogledom kulturnozgodovinskih znamenitosti Gabrovke in drugih okoliških vasi,
  • koncert in nastop za starše ob zaključku poletnega tabora s podelitvijo priznanj in nagrad.

Nekaj utrinkov in odsekov lanskoletnega zaključnega koncerta si lahko ogledate v zgornjem videu.

Na lanskoletnem taboru so po spomladanski karanteni otroci potihoma predvidevali, da letošnjega decembrskega koncerta žal ne bo mogoče izvesti. Zato smo (na njihovo željo :)) staršem sredi poletja zapeli ..

Otroci na taboru dobijo tudi priložnost, da svoje osvojeno znanje tekom šolskega leta, pokažejo in odigrajo sredi neokrnjene narave. Špela Gerbec se nam tokrat predstavi z odlično izvedbo oktavne etude v c-molu, Allegro Fantastico, skladatelj A. Kobylyansky.

Vtisi otrok in staršev o poletnem taboru

Popisane majice, bazen, nogomet, odbojka in večerni kino. Pa tudi glasba in ples so super. Mentorji so zabavni in veseli, razen Matej je včasih malo strog. Všeč mi je, ker ni signala za telefon niti interneta. Tako res uživamo v naravi, glasbi, plesu in plavanju.

Nika

Lahko prosim drugo leto po otročkem tednu tabora organizirate tudi tabor za nas starše? Ko vidim na zaključnem druženju, kako otroci uživajo, se tudi midva brez premisleka udeleživa takega tedna 😊 😊 😊

Marija

Preprosto zaupam mentorju Mateju, Nini in Gapoerju, da bo moja hči štiri dni preživela svoj prvi »dopust« na res izredno lepi lokaciji. Še bolj pa me navdušuje to, ko vidim, da poleg svojega glasbila na koncu tabora hči igra v pravem orkestru tudi na druga glasbila. Upam, da tudi drugo leto korona ne ustavi te odlične ekipe.

Zala

Na taboru sem se na novo naučil igrati klavir, kitaro in bobne. Najbolj mi je ostalo v spominu, ko smo z vodo zalili mentorja Gapoerja. Upam, da mi oči to leto spet dovoli z EGO Lecto na tabor. Komaj čakam.

Jaka

Ko po štirih dneh prideš na tabor po otroka in so prve besede: »Mami, nočem še iti domov« je za mene to potrdilo, da se letos tudi udeležimo dogodka.

Blažka

Če bi otrok želel obiskovati samo dnevne dejavnosti brez nočitev, cena poletnega tabora znaša 139,00 €.

Do 31. 5. 2021 je na voljo posebna akcijska cena 199,00 €.

Redna cena poletnega tabora je 229,00 €.

*Za poletni tabor lahko otroci unovčijo tudi turistični bon. Cena se prilagodi glede na uporabljeni bon.

POLETNI TABOR EGO Lecta, 5. - 8. julij 2021

Prijava v poletno šolo

V sproščenem vzdušju neokrnjene narave na Dolenjskem bomo poskrbeli, da bodo otroci brezskrbno zakorakali v poletne počitnice.