fbpx

Aleksandra Nomer

Otroci o Aleksandri:

zares vesela, potrpežljiva, “slovenska”, polna energije, hitroprsta

Res drži, da glasba ne pozna meja, ne pozna narodnosti in ne pozna razlik. S ponosom predstavljamo našo novo profesorico klavirja Aleksandra Nomer, ki prihaja iz Odesse, mesta v Ukrajini. Svoj magistrski in podiplomski študij klavirja je zaključila v rodni Ukrajini na priznani glasbeni univerzi pod vodstvom prof. Fomino.
Aleksandra v Sloveniji s starši živi že drugo leto. Kljub temu, da slovenščina ni njen materni jezik, pa je komunikacija z otroki na učnih urah tako simpatična, da včasih tudi drugi mentorji prisostvujemo njenim uram. Učne ure glasbe so po novem v EGO Lecti možne tudi v ruščini.

𝑂𝑏𝑗𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎𝑚𝑜 𝑛𝑗𝑒𝑛 𝑜𝑟𝑖𝑔𝑖𝑛𝑎𝑙𝑛𝑖 𝑧𝑎𝑝𝑖𝑠
“Rada učim zato, da bi glasba lahko bila živa. Želim, da bi otrokam bila ljubezen do glasbe nekaj najlepšega v njihovi mladosti. Želim si, da skozi moja ure otroci v klavirju najdejo prijatelja. Jaz bi rada, da bi moji učenci igrali klavir s veseljem pa radi nastopali. Strmim k temu, da bi moje poučevanje šlo otroku v spomin za celo življenje. Klavir ni le učna ura, klavir je za življenje. Tako sama vidim svoj rezultat kot učiteljica.
Atmosfera pri mojih urah je sproščena in upam da zanimiv. Ampak domača naloga je obvezna!! Moj cilja dati otroku motivacijo, ljubezen do glasbe, do klavirja in do življenja nasploh. Sama ob klavirju vsako minuto uživam, da ga lahko igram. To energijo želim podariti naprej vsakemu otroku.
Hvaležna sem zelo, da me starši in otroci sprejemajo takšna kakršna sem in iz kodar sem. Hvaležna sem, da mi ne zamirite moje slovenščine. Tudi jaz se učim. Tako, kot se učimo vsi, celo življenje.”

EGO Lectin mod(č)riček:

“𝐆𝐥𝐚𝐬𝐛𝐚 𝐣𝐞 najbolj priljubljen 𝐣𝐞𝐳𝐢𝐤 na svetu.”

Vpis v šolsko leto 2021/22

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
klavirja

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša