fbpx

Šola petja

Najsi bo pod tušem, v avtu, na plaži ali kje drugje, vsi pojemo. Nekateri tišje, drugi glasneje, nekateri lepo, drugi malo lepše. A dejstvo je, da vsi pojemo. No, vsaj mi upamo tako!

Pri naših urah petja vas bo učitelj vodil skozi pravilno vokalno tehniko, vam s pravimi pristopi razširil obseg glasu in približal ta čudoviti inštrument. Poleg vseh tehničnih metod pa se bomo pri urah petja ukvarjali z izraznostjo in pridobivanjem samozavesti na glasbenih nastopih.

Šola petja je namenjena vsem generacijam, od naših najmlajših pa do tistih, ki se v srcu počutijo mlade! V EGO Lecti ne izbiramo med zvrstmi, izbirate jih vi. Prav zato sodelujemo z dvema izjemnima mladima mentorijema petja, ki oba skupaj pokrijeta prav vsa področja petja.

EGO Lecta, šola petja 1-min

Mezzosopranistka Sabina Gruden je magistrirala iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Barbari Jernejčič Fürst, zdaj pa se izobražuje pri Alenki Slokar Bajc. Na mednarodnem tekmovanju Bruna Špiler v Črni gori prejela zlato priznanje, na mednarodnem tekmovanju Lav Mirski v Osijeku pa prvo nagrado in laureat. Leta 2017 je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani, na tekmovanju SpevSLAM 2021 pa je skupaj s pianistko Angeliko Lajh prejela nagrado Glasbene Matice za najbolj obetaven duo. 2018 se je udeležila mednarodnega festivala za mlade operne pevce na Kitajskem iSing!, ki so ga sklenili septembra s predstavami iSing! Story v Suzhouju, Šanghaju in Pekingu. Poleg opere ji je v veliko veselje izvajanje kabaretnih pesmi, ki ji predstavljajo vez med zabavnejšo in resnejšo glasbo. Poleg pevke je Sabina tudi performerka, fotografinja, pesnica, pisateljica, model, igralka in makeup artistka.

Urban Lutman je član slovenske zasedbe Batista Cadillac. Svojo glasbeno pot je začel pri desetih letih, ko se je navdušil nad klarinetom na ljubljanski glasbeni šoli. Vokalno se je izpopolnjeval pri Diegu Bariossu Rossu v Ljubljani in Željki Predojević v Celju. Z značilno barvo glasu se Urban uvršča med prepoznavnejše slovenske moške vokale. Maja leta 2022 so Batista Cadillac izadli prvenec in razprodali ljubljansko Kino Šiško, sledil je niz koncertov širom Slovenije, trenutno so kreativno vpeti v ustvarjanje drugega albuma.

V letu 2023 so prejeli tri nominacije za zlato piščal v kategorijah izvajalec leta, pesem leta in album leta 2022.

Kontaktirajte nas

Za vsa vprašanja v povezavi z glasbeno šolo smo dosegljivi na telefonskih številkah (0)31 776 336 ali preko e-maila na info@egolecta.si in kontaktnega obrazca. Hitro se bomo odzvali, vam svetovali ter odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Izkoristite priložnost

Se zanimate za vpis v glasbeno šolo in vas zanima kako poteka šolanje pri nas? Se še niste odločili kateri kateri inštrument vas najbolj veseli in si želite posveta s profesionalnimi mentorji z visoko izobrazbo? Pišite nam ali nas pokličite, mi pa bomo poskrbeli, da boste dobili vse potrebne informacije.

Oddajte vpis za september

Želimo si, da ste pridobili vse potrebne informacije in odgovore, hkrati pa se že veselite vpisa v našo glasbeno šolo, za šolsko leto 2023/2024.
Ne čakajte predolgo in si zagotovite rezervacijo prostega mesta.

Za vse učence pevskega oddelka bomo organizirali dva velika letna koncerta in mesečne produkcije, saj je le pri petju glavna vrlina ogromno nastopov!
Prav tako pa bodo naši bodoči pevci imeli priložnost petja v šolskem bendu.

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo petja po predpisanih učnih načrtih, ter da do dobra osvojijo pravilno vokalno tehniko.  V tem programu je možno na koncu šolskega leta opravljati tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. 

Program zajema tehnične vaje, dihalne vaje, pravilno držo ter učenje skladb, preko katerih učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 9 let naprej in se ga zaradi kvalitete učnih ur izvaja individualno (45 ali 60 minut) enkrat tedensko, ali v paru (60 minut). Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov, prav tako pa bomo organizirali mesečne pevske  produkcije.  Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki.

»J-P-R« program je nov produkt naše glasbene šole, ki zajema poučevanje petja v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden in kreativen pristop h glasbi in petju. Učenec se bo učil osnovnih in naprednih tehnik petja, spoznal teoretično podlago na primeru skladb ter se srečeval z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku sproti prilagajamo način učenja. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci pevskega oddelka imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, kjer bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo kreativnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov, prav tako pa bomo organizirali mesečne pevske produkcije.Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (45 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko. Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati prepevati poljubne skladbe.  Mentor bo učencu prilagodil program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbel za učenčevo kreativnost. Skladbe, ki se jih bo izvajalo in predelovalo na urah bo izbral mentor, oziroma jih bosta z učencem ob posvetovanju izbrala skupaj. Osnovni cilj tega programa je spoznati osnove vokalne tehnike ter izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od 1. razreda naprej in se ga lahko izvaja individualno (45 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko. Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

NASVET: po naših izkušnjah je za hobi program najbolj učinkovita izbira pouka v paru.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki in starejšimi učenci.

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah

Ne veste, kako se odločiti?
Poiščite odgovor.