fbpx

Šola petja

Najsi bo pod tušem, v avtu, na plaži ali kje drugje, vsi pojemo. Nekateri tišje, drugi glasneje, nekateri lepo, drugi malo lepše. A dejstvo je, da vsi pojemo. No, vsaj mi upamo tako!

Pri naših urah petja vas bo učitelj vodil skozi pravilno vokalno tehniko, vam s pravimi pristopi razširil obseg glasu in približal ta čudoviti inštrument. Poleg vseh tehničnih metod pa se bomo pri urah petja ukvarjali z izraznostjo in pridobivanjem samozavesti na glasbenih nastopih.

Šola petja je namenjena vsem generacijam, od naših najmlajših pa do tistih, ki se v srcu počutijo mlade! V EGO Lecti ne izbiramo med zvrstmi, izbirate jih vi. Prav zato sodelujemo z dvema izjemnima mladima mentoricama petja, ki obe skupaj pokrijeta prav vsa področja petja.

EGO Lecta, šola petja 1-min

Mentorica petja, prof. Pia Rener, ki je v sklopu naše glasbene šole prevzela poučevanje solo petja v PE Šiška in Brezovica je študij solo petja zaključila v den Haagu, kjer je diplomirala iz klasičnega petja.

“Pred kratkim sem ob praznenju svoje stare sobe našla pismo sebi, ki smo ga morali napisati ob koncu osnovne šole. V njem sem zapisala, da bom, ko bom velika, verjetno učiteljica, ne vem pa še česa- glasbe ali plesa. Skozi leta me je spremljalo oboje. Nekaj let je bil v ospredju ples in trdo sem delala na tem, da bi postala poklicna plesalka, a se hkrati ves čas ukvarjala tudi z drugimi stvarmi. Ko sem vpisala študij pedagogike in andragogike sem se hkrati vedno bolj posvečala petju in glasbi, ki je na koncu prevladalo. Tako sem v lanskem letu v den Haagu diplomirala iz klasičnega petja.

Zavedamo se, da ima vsak posameznik svoj način dojemanja glasbe, zato glasbena šola EGO Lecta sodeluje tudi z diplomantko Akademije za glasbo, vokalistko Natašo Trček. V zadnjih mesecih je prof. Trček nastopala v koncertnih ciklih kot so Zvokotok v Španskih borcih in 3. Slowindova pomlad v Slovenski filharmoniji. Kot solistka se je predstavila v  operah Čas skladatelja Simona Penška in Le Petit Café skladateljice Teje Merhar, v pretekli koncertni sezoni pa je nastopila v vlogi Flore v Brittnovi operi Obrat vijaka. Nataša se veseli tudi vsakega učenca, ki so mu pri srcu tudi sodobne, moderne skladbe.

Glede na dejstvo, da je Nataša pred dvema letoma osvojila absolutno drugo mesto na mednarodnem tekmovanju iz solfeggia s ponosom trdimo, da boste od naših pevskih ur lahko dobili kar največ znanja.

Za vse učence pevskega oddelka bomo organizirali dva velika letna koncerta in mesečne produkcije, saj je le pri petju glavna vrlina ogromno nastopov!
Prav tako pa bodo naši bodoči pevci imeli priložnost petja v šolskem bendu.

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo petja po predpisanih učnih načrtih, ter da do dobra osvojijo pravilno vokalno tehniko.  V tem programu je možno na koncu šolskega leta opravljati tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. 

Program zajema tehnične vaje, dihalne vaje, pravilno držo ter učenje skladb, preko katerih učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 9 let naprej in se ga zaradi kvalitete učnih ur izvaja individualno (45 ali 60 minut) enkrat tedensko, ali v paru (60 minut). Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov, prav tako pa bomo organizirali mesečne pevske  produkcije.  Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki.

»J-P-R« program je nov produkt naše glasbene šole, ki zajema poučevanje petja v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden in kreativen pristop h glasbi in petju. Učenec se bo učil osnovnih in naprednih tehnik petja, spoznal teoretično podlago na primeru skladb ter se srečeval z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku sproti prilagajamo način učenja. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci pevskega oddelka imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, kjer bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo kreativnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov, prav tako pa bomo organizirali mesečne pevske produkcije.Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (45 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko. Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati prepevati poljubne skladbe.  Mentor bo učencu prilagodil program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbel za učenčevo kreativnost. Skladbe, ki se jih bo izvajalo in predelovalo na urah bo izbral mentor, oziroma jih bosta z učencem ob posvetovanju izbrala skupaj. Osnovni cilj tega programa je spoznati osnove vokalne tehnike ter izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od 1. razreda naprej in se ga lahko izvaja individualno (45 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko. Pri tem se cena tečaja zviša za 20%, učenca pa si znesek razdelita na pol.

NASVET: po naših izkušnjah je za hobi program najbolj učinkovita izbira pouka v paru.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki in starejšimi učenci.

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah