fbpx

Videopredstavitev programa

giftbox

Podarjamo 100 brezplačnih ur

Drage nosečnice in starši. Ker za vas, vaše dojenčke, malčke in drage nosečke želimo nekaj novega a kljub temu strokovno preverjenega, kvalitetnega, predvsem pa zabavnega in poučnega, za vas pripravljamo 100 brezplačnih učnih ur GLASBENIH EPOH. Prijave bodo odprte zgolj do zapolnitve mest. Ob prijavi vas bomo kontaktirali, da se pogovorimo o vaših željah in ciljih, ki si jih želite doseči skupaj z nami.

V glasbeni šoli EGO Lecta nam je poleg kvalitetno izvedenih programov izjemno pomembna tudi zdravstvena varnost vas in vaših otrok, zato bomo z brezplačnimi urami pričeli šele takrat, ko bo epidemiološka slika dopuščala varno izvedbo programov.


V primeru prijave na brezplačno uro vas bomo osebno kontaktirali o začetkih tečajih.

Glasba za najzgodnejše življenjsko obdobje po Finskem načinu

Kot prva zasebna glasbena šola v Sloveniji smo v svoje programe vpeljali finsko metodo podajanja glasbe za celotno življenjsko obdobje, od nosečnosti pa do odraslosti. Otrok se glasbene vsebine uči postopoma. Uči in dojema jo tako, da jo zazna, spozna in doživi na svoji koži. Svoje znanje gradi na predhodno naučenem gradivu, ki ga nadgrajuje skozi leta. Pri učenju izhajamo iz splošnega otrokovega razvoja in podpiramo njegov kognitivni, čustveni in socialni razvoj.

Prednosti zgodnjega glasbenega izobraževanja

01

Značilnosti

glasba prinaša užitek in občutek varnosti, pomaga pri učenju in poznejšem izražanju

02

Razvoj

vpliva na delovanje možganov in koristi celostnemu razvoju ploda, dojenčka in malčka ter razvija motorične sposobnosti

03

Hitrejša
dojemljivost

povečuje kognitivne sposobnosti, pozornost, prilagodljivost in učenje jezika ter pridobivanje dodatne koncentracije

04

Čustveni in
osebnostni razvoj

dodatna simbioza otroka in staršev, povezanost in potreba po samostojnosti in ustvarjalnosti

05

Socializacija

prispeva k razvoju glasbenih veščin, sposobnosti za skupinsko delo, samoizražanje in drugo

Uporaba raznovrstnih glasbenih elementov

Šola glasbe za najmlajše je celostna in temelji na raznovrstni uporabi glasbenih elementov, skupaj z ritmom, tempom, melodijo, barvo zvoka, harmonijo, dinamiko …Dejavnosti  so sestavljene iz petja, igranja, gibanja, poslušanja, improvizacije. Sledimo načinu poučevanja, ki je na Finskem v zadnjih 50 letih že stalnica in žanje velike uspehe pri razvoju otrok. Prav tako zajemamo njihove glasbene dejavnosti in metode. Študijo finskega načina je mentorica in iniciatorka našega programa Nena med študiranjem spoznavala na njihovih akademijah in glasbenih inštitutih, tako da lahko upravičeno trdimo, da bomo znanje in tehnike poučevanja izvajali iz »prve roke«.

Izvajanje programov

Programe izvajamo v glasbeni šoli EGO Lecta na Brezovici. Tako otrok raste z glasbeno šolo, pesmijo in ustvarjalnim izražanjem že od samega začetka srečanja z glasbo. Uporabljamo kakovostne glasbene instrumente in druge učne pripomočke. Učilnica je prilagojena tako za najmlajše kot tudi za odrasle. Bistvo je čist, urejen prostor, namenjen skupnemu ustvarjanju, izvajanju, poslušanju glasbe. Vsekakor ne manjka dobre volje, smeha in prijetnega druženja.

Program glasbene bube / nosečnice

Program glasbenih bub je namenjen bodočim mamicam v kateremkoli tednu nosečnosti. Glavne dejavnosti temeljijo na:

  • petju, igranju na glasbila, gibanju in medsebojnemu sproščanju,
  • telesnih gibih ob pesmih in rimah, saj pripomorejo k kasnejšemu prebujanju in razvijanju občutka za ritem in podpirajo kasnejši razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti, govor in sposobnosti za učenje.
  • plesu, poslušanju glasbe, ustvarjanju in sproščanju.

Poleg vseh metod, ki jih bo mentorica in snovalka naših programov Nena izvajala, je naše glavno vodilo, da se boste bodoče mamice počutile prijetno, varno in umirjeno.

Pred vsakim izborom tečaja vam nudimo individualen posvet z našim strokovnim kadrom.

Kategorija programa

najsodobnejša metoda finskega glasbenega programa

Dolžina programa

45 minut / celo leto

Primerno za

nosečnice

Prosta mestA

7 do 10

Program glasbene gosenice / novorojenčki in starši

Program glasbenih gosenic je namenjen otrokom od rojstva do tretjega leta starosti in staršem.
Otroci in starši so v programu gosenic skupaj prisotni v naših prostorih.

Glavne dejavnosti temeljijo na:

  • ustvarjanju glasbe s pomočjo staršev v varnem okolju,
  • najpomembnejši dejavnosti – izvajanju ritma, plesu, petju z gibom in sprostitvi,
  • telesnih gibih ob pesmih in rimah, saj prebujajo in razvijajo občutek za ritem in podpirajo razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti, govor in sposobnosti za učenje.

Glasbo skupaj s starši ustvarjamo skoraj na enak način kot pri novorojenčkih. Dejavnosti so zasnovane glede na različne tipe osebnosti in značaja otrok. Že znane glasbene dejavnosti in struktura razreda spodbujajo otroka k samostojnemu delovanju in sodelovanju v skupini, ob tem pa postopoma poskušamo ustvarjati preproste ritmične vzorce, se igramo s telesom in začnemo spoznavati ritmične in melodične instrumente.

Pred vsakim izborom tečaja vam nudimo individualen posvet z našim strokovnim kadrom.

Zaradi kakovosti in smiselnosti programa v PZ EGO Lecta gosenice delimo v tri skupine:

Male gosenice

novorojenček – 1 leto (leto rojstva 2020/21) / 45 minut

Srednje gosenice

1–2 leti (leto rojstva 2019/20) / 45 minut

Velike gosenice

2–3 leta (leto rojstva 2018/19) / 45 minut

Kategorija programa

najsodobnejša metoda finskega glasbenega programa

Dolžina programa

45 minut / celo leto

Primerno za

otroke od treh mesecev do tretjega leta

Prosta mestA

6 do 10

Program glasbeni metulji / otroci brez prisotnosti staršev

Čeprav si vas veliko staršev težko predstavlja, da bodo lahko tako mladi otroci aktivno sodelovali pri skupinskem pouku, ki je v naši šoli posebej oblikovan prav zanje, je skrb odveč. S skrbno načrtovanimi metodami, ki jih je mentorica Nena v času svojega študija na Finskem spoznala v praksi, si upamo trditi, da je za vašega otroka tečaj glasbenih metuljev odlična, kakovostna izbira.

Glavne dejavnosti metuljev temeljijo na:

  • petju, gibanju, plesu, prstnih igrah, igranju na instrumente
  • poslušanju različnih zvrsti glasbe in dojemanje njene sporočilnosti
  • spodbujanju otrok, da se vključijo v skupinsko udejstvovanje (učimo se novih pesmi in iger, ki jih v vrtcih še ne poznamo)

Pred vsakim izborom tečaja vam nudimo individualen posvet z našim strokovnim kadrom.

Kategorija programa

najsodobnejša metoda finskega glasbenega programa

Dolžina programa

45 minut / celo leto

Primerno za

otroke, stare 3 ali 4 leta (leto rojstva 2017)

Prosta mestA

6 do 10

Pogosto zastavljena vprašanja

V posredovalnici znanja EGO Lecta zagovarjamo kakovostv ter osredotočenje na vsakega otroka in starša, zato so vse naše skupine omejene na 10 posameznikov. Ne želimo slediti trendom masovnih skupin, saj smo mnenja, da se lahko v manjših skupinah veliko bolj osredotočimo na vsakega posameznika. Znotraj skupine tako nastane tudi boljša medsebojna energija in povezanost.

Zavedamo se, da je lahko “navada železna srajca” in da ljudje nečemu novemu težko zaupamo. Študij in pridobljene izkušnje mentorice Nena na Finskem, praktično delo v njihovih glasbenih inštitutih in spremljanje razvoja njihovih otrok so za nas edini pravi dokaz, da si tudi vi in vaši otroci zaslužijo priložnost glasbeni svet spoznati v najzgodnejšem življenjskem obdobju. Poleg druženja, ustvarjanja in spoznavanja glasbenega sveta bodo otroci hitreje razvijali motorične sposobnosti, govor, nadgrajujejo spretnost učenja novih stvari, spodbudi se danost koncentracije, občutek ritma in zaznavanje bližine. Prav tako pa se otroci navadijo na družbo drugih, s tem pa odpravijo strah in nezaupanje pri prehodu v osnovnošolsko izobraževanje.

V sklopu programov glasbe za najzgodnejše življenjsko obdobje po Finskem načinu smo za vas pripravili različne programe, kot so glasbene bube, gosenice in metulji. Vsekakor se bomo z vsakim od vas pred prijavo osebno pogovorili preko elektronske pošte ali telefonskega klica in vam glede na vaše želje svetovali o izbiri primernega programa.

Starši ste prisotni na programih glasbenih bub in gosenic. To so otroci, stari do treh let. V skupini glasbenih metuljev pa so otroci z mentorico Neno sami. V kolikor se pri spoznavnih urah otrok ne bi brez staršev želel udeležiti glasbenih uric, so starši na urah lahko prisotni.

Glasbene epohe bomo za vse skupine izvajali enkrat tedensko, skozi celo šolsko leto. Starši, otroci in mentorica Nena se boste družili enkrat tedensko. Objavo prvih terminov novega, a kljub temu strokovno preverjenega, kvalitetnega, predvsem pa zabavnega in poučnega glasbenega programa za najmlajše bomo začeli ponovno izvajati takoj, ko se bo epidimiološka slika še nekoliko izboljšala. Poleg dosledne in kvalitetne izvedbe glasbenih programov nam je v teh časih izredna pomembna tudi zdravstvena varnost vas nosečnic in otrok.

Glasbena šola EGO Lecta ima svoj glavni sedež na Brezovici pri Ljubljani. Prav tako smo prisotni v Ljubljani Šiška, z mesecem septembrom pa nas boste lahko obiskali tudi v novih prostorih v Ljubljani Vič – Dolgi Most. Z izvajanjem tečajev bomo predvidoma pričeli v mesecu aprilu, (vse je odvisno od epidimiološke slike) na Brezovici. V naslednjem šolskem letu pa bomo programe glasbenih epoh predvidoma začeli izvajati na vseh naših lokacijah.

Za vse stvari, ki jih bomo tekom naših druženj potrebovali za izvajanja programa, poskrbi glasbena šola EGO Lecta. Prav tako na ure za svoje novorojenčke ne potrebujete prinesti nobenih blazin, saj vas bodo v naših prostorih za vsako skupino čakale sveže podlage in razkuženi glasbeni rekviziti. S seboj morate tako prinesti samo eno stvar, ki jo zagotovo vedno nosite s seboj – “dobro voljo in nasmeh do ušes” 🙂

Vaša mnenja o programu Glasbene epohe

Naša družina je glasbeni fenomen. Moja starejša hči se prvo leto uči klavir, mlajši sin hodi na tečaj glasbenih gosenic, sama obiskujem tečaj glasbenih epoh za nosečnice. Moj oče pa izpopolnjuje znanje kitare pri mentorju Gašperju. Lahko rečem, da je EGO Lecta šola, kjer so s svojimi inovativnimi programi poskrbeli za vse generacije.

Vesna

Glasbene ure za nosečnice? “To je popolnoma brez veze” je bil moj prvi stavek, ko mi je prijateljica povedala za tečaj glasbenih epoh. A vseeno sem dala priložnost, da se skupaj udeležive tečaja. Druženje z ostalimi nosečkami ob glasbi je nekaj, kar me je preprosto prevzelo. Nikoli se nisem ukvarjala z glasbo in šele sedaj dojemam, kaj sem zamujala. Seveda med urami kdaj pade tudi kak “nosečniški čvek”. Pa nič za to. Občutek kako ob glasbi še nekdo poplesava v trebuhu pa mi daje vedeti, da če se jaz nisem, se bo moj otrok zagotovo ukvarjal z glasbo 🙂

Roža

Ko sem bila mlajša, se je ponavadi glasbena šola pričela pri osmih letih. Novorojenčka peljati na glasbene ure je bil sprva nenavaden občutek. A druženje z ostalimi mamicami ob glasbi, kjer med druženjem ne slišiš otroškega joka ampak veselje, njihov nasmeh in sproščenost je to, kamor bom z veseljem hodila še naprej. Upam, da se tudi moj mož odloči hoditi z nama.

Staša

Klea naravnost obožuje glasbeno šolo. Mentorica Nena s svojo toplino in ogromnim znanjem navdusi naso gospodično. Sprva mnenje, da se dveletni otrok ne bo znal vživeti v “pravi šoli” je bilo odveč, saj me sedaj že vsak dan sprašuje, kdaj gremo ponovno na Brezovico k Neni.

Maja

Vsako sredo se je Mila sama obleče, obuje čevlje in čaka pred vrati. Zakaj? Ker je bil čas za glasbeno pripravljalnico in glasbene epohe. Navdušenje po uri je nekaj najlepšega za starše. Neprecenljivo pa je to, da vem, da otroka prepuščam v varne roke in okolje, kjer se zabava in uči. Hvala učiteljici Neni za naše srede. Komaj čakamo, da se umiri zdravstvena kriza in da se naše poti ponovno srečajo.

Neva

Na delavnicah sem z veseljem opazovala, kako se moja hčerka odziva na različne zvoke instrumentov. Vzdušje je bilo sproščeno, tako da so se otroci hitro vživeli v vsako pesem oziroma igro. Rekviziti in instrumenti so živahnih barv in so zato otroke zelo pritegnili. Učiteljica Nena je vsakemu prijazno pokazala, kako se na izbrani instrument igra in jih pri tem spodbujala, da poskusijo tudi sami. Zelo lepa izkušnja, toplo priporočam!

Sara

Preberite tudi ...

Glasba za dojenčke in malčke

Glasba za dojenčke in malčke

Vzpostavitev glasbe v zgodnjem otroštvu poleg razvoja glasbenih veščin in pridobivanja znanja vpliva tudi na oblikovanje celostne osebnosti...

Glasba v nosečnosti

Glasba v nosečnosti

Zelo pomembno je, da mati vzpostavi komunikacijsko vez s svojim še nerojenim otrokom in glasba je zagotovo pravo sredstvo za to.