fbpx

Balet

Balet je najelegantnejša oblika gibanja. Umetnost, ki otrokom omogoči telesni in duševni razvoj.
Pri baletu se naučijo estetike, izražanja, vztrajnosti, pravilne drže, obvladovanja prostora, ritma, gibčnosti, predvsem pa obvladovanja svojega telesa.
Cilj je baletno umetnost približati mlajšim generacijam, da bi odkrili nadarjene učence, jim pomagali razviti njihovo samozavest, tehniko baleta in jih vpletli v svet baleta.

Baletni vrtec

V baletnem vrtcu se bodo učenci skozi igro seznanili z osnovami klasičnega baleta, ki spodbujajo motorične spretnosti in koordinacijo. Naučili se bodo razvijati občutek lastne vrednosti, spoznavali bodo ritem in klasično glasbo.

(priporočljiv za otroke med četrtim in petim letom starosti)

Baletna pripravnica

Učenci bodo v baletni pripravnici poglobili znanje osnov baletne tehnike, razvijali domišljijo in ustvarjalnost, spoznavali oblike in zvrsti plesa, usvojili osnove baletne terminologije in se pripravljali na nadaljnje izobraževanje v baletnem oddelku.

(priporočljiva za otroke med 6. in 8. letom starosti)

Baletna šola

Pouk je namenjen vse otrokom med devetim in 12. letom starosti, ki so osnove baleta že spoznali. Otroci se bodo spopadli z osnovami estetike, razvijali bodo koordinacijo, ravnotežje, telesno moč in gibljivost, kar je temelj in v pomoč različnim plesnim in tudi športnim zvrstem. Pri pouku pa ne bo manjkal tudi poudarek na spodbujanju individualnega in skupinskega ustvarjanja ter nastopanja.

(priporočljiva za otroke med 9. in 12. letom starosti)

PRO Balet

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki ste si v otroštvu želeli plesati balet, vendar tega niste realizirali. Na naše tečaje ste vabljeni tudi tisti, ki bi si želeli znanje baleta obnoviti. Baletni treningi so odlična rekreacija za celotno telo. Med treningom boste doživeli veliko sproščanja in pozitivne energije. Ne pozabite, da je glavni namen tudi druženje z vsemi tistimi, ki jih balet osrečuje.

(za vse, stare več kot 12 let)

Predstavitev mentorice

Baletno šolo EGO Lecta je prevzela baletna mentorica Katarina Škrjanc, izobražena baletna učiteljica, ki je v baletu z dušo in telesom. Šolala se je na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, nadaljevala študij na Višji baletni šoli v Ljubljani, trenutno pa se še dodatno izobražuje na Akademiji za balet. Katarina je tudi predsednica, pedagoginja in koreografinja društva za razvoj baletne umetnosti in baletnih plesalcev ter občasno sodeluje z Ljubljansko opero. Vabljeni k vpisu.

Na Brezovico smo v letošnjem šolskem letu pripeljali pravo baletno šolo pod vodstvom zelo izkušene profesorice baleta Katarine Škrjanc, ki je tudi predsednica Društva baletnih plesalcev.

»V učenji baleta vidim svoje veselje in poslanstvo.

V otrocih želim vzbuditi zanimanje in željo po plesnem izražanju skozi balet. Opazovati in spremljati otroke pri prvih baletnih korakih ob spremljavi klasične glasbe in gledati njihov napredek v meni vedno znova in znova vzbudi še večje veselje za učenje in ustvarjanje. Moja druga velika strast je koreografiranje za učence, ki koreografije, ki jih sama ustvarim, z veseljem odplešejo in so na nastopih vedno pohvaljeni.

Sem strokovno izobražena in imam na področju poučevanja in ustvarjanja veliko izkušenj. Veliko učencev je pod mojim okriljem začelo svoje prve baletne korake in danes plešejo z velikim veseljem.

Ker želim balet predstaviti širši publiki, sem hkrati pobudnica, da bi na Brezovici odprli tudi baletno šolo za starejše.«

Ne zamudite s prijavo, saj bodo mesta v skupini omejena!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah