fbpx

Balet

Balet je najelegantnejša oblika gibanja. Umetnost, preko katere otrokom omogoči telesni kot duševni razvoj.
Pri baletu se naučijo estetike, izražanja, vztrajnosti, pravilne drže, obvladovanja prostora, ritma, gibčnosti, predvsem obvladovanja svojega telesa.
Cilj je baletno umetnost približali mlajšim generacijam, da bi odkrili nadarjene učence, jim pomagali razviti njihovo samozavest, tehniko baleta in jih vpletli v svet baleta.

Baletni vrtec

V baletnem vrtcu se bodo učenci skozi igro spoznali z osnovami klasičnega baleta, ki spodbujajo motorične, spretnosti in koordinacijo. Naučili se bodo razvijati občutek lastne vrednosti, spoznavali bodo ritem in klasično glasbo.

Priporočena starost: od 4-5 let

Baletna pripravnica

Učenci bodo v baletni pripravnici poglobili znanje osnov baletne tehnike, razvijali domišljijo in ustvarjalnost, spoznavali oblike in zvrsti plesa, osvojili osnove baletne terminologije, ter se pripravljali na nadaljnjo izobraževanje v baletnem oddelku.

Priporočena starost: od 6-8 let

Baletna šola

Pouk je namenjen vse otrokom, starim med 9 in 12 let, ki so se z osnovami baleta že spoznali. Otroci se bodo spopadli z osnovami estetike, razvijali bodo koordinacijo,ravnotežje, telesno moč in gibljivost, kar je temelj in v pomoč različnim plesnim in tudi športnim zvrstem. Na pouku pa ne bo manjkal tudi poudarka na spodbujanju individualnega in skupinskega ustvarjanja ter nastopanja.

Priporočena starost: sprejemamo od 9-12 let

Balet za odrasle

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki ste si v otroštvu želeli plesati balet, vendar tega niste realizirali. V naše naše tečaje ste vabljeni tudi tisti, ki bi si želeli znanje baleta obnoviti. Baletni treningi so odlična rekreacija za celo telo. Med treningom boste doživeli veliko sproščanja in pozitivne energije. Ne pozabite, da je glavni namen tudi druženje z vsemi tistimi, ki jih balet osrečuje.

Priporočena starost: vsi nad 16 let

Predstavitev mentorice

Baletno šolo EGO Lecta je prevzela baletna mentorica Katarina Škrjanc, izobražena baletna učiteljica, ki je v baletu z dušo in telesom. Šolala se je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, nadaljevala študij na Višji baletni šoli v Ljubljani, trenutno pa se še dodatno izobražuje na Akademiji za balet. Katarina je tudi predsednica, pedagoginja in koreografinja društva za razvoj baletne umetnosti in baletnih plesalcev, ki občasno sodeluje z Ljubljansko opero. Vabljeni k vpisu.

Ne zamudite s prijavo, saj bodo mesta v skupini omejena!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah