fbpx

Posredovalnico znanja EGO Lecta smo ustanovili mladi in zagnani mentorji z željo, da mladim generacijam ponudimo najboljše glasbeno in plesno izobraževanje.

Matej Grm Ustanovitelj PZ EGO Lecta

Stremimo k temu, da vsak učenec na izbranih učnih urah pridobi čim več znanja in se ob tem uspešno razvija. Vsi mentorji, ki poučujejo pri nas, imajo za to ustrezno stopnjo izobrazbe. Od vsakega mentorja se zahteva, da na učnih urah z učencem stoodstotno sodeluje in mu pomaga pri razvoju v izbrani smeri.

Programi poučevanja Posredovalnice znanja EGO Lecta so začrtani tako, da si lahko vsakdo izbere sebi ustrezen način in intenzivnost poteka izobraževanja.

Nagovor

Naj svojo zgodbo začnem z mislijo, ki me spremlja skozi življenje: “Za vsakim otrokom, ki verjame vase, stojijo starši, ki so verjeli vanj.”

Kot otrok sem bil izredno radoveden. Zanimala me je tisoč in ena stvar. Želel sem igrati nogomet, violino, klavir, bobne. Sanjal sem, da bom nekoč smučarski skakalec, tudi kuhar sem želel biti. Ker pa izhajam iz glasbene družine, je kljub vsem ostalim dodatnim dejavnostim prevladala ljubezen do glasbe, predvsem do črno belih tipk.

Sprva je mojo malo sobo krasila mala električna klaviatura. A že v začetku moje glasbene poti sem sanjal o velikem koncertnem klavirju. Sanjal sem o tem, da sedim za njim, vadim skladbice in svoje znanje delim širši publiki. In sanje so kmalu postale resničnost. V našo hišo je prišel pianino. Najprej je bilo v moji mali glavi razočaranje, ker to ni bil dolg klavir, ampak “mali” leseni pianino. No, za razliko od tistega rdeče rjavega sintesajzerja, se je pianino vsaj lepo črno svetil.

Kljub začetnemu razočaranju, pa so mi starši znali zelo lepo dopovedati, da za moj klavir še pride čas. Njihove besede, da za uresničitev svojih sanj potrebujem čas, predvsem pa pridno in vztrajno delo, so me gnale naprej. Sledilo je obdobje študija, kjer smo svoje znanje pilili na šolskih instrumentih. To je čas, ko se mladostniki iz dneva v dan iščejo in tudi sam nisem bil izjema. Takrat sem spoznal, da si želim postati glasbeni pedagog, ki bo svoje znanje predajal mlajšim generacijam.

In ponovno sem bil na začetku. Stara garaža, kjer sem pet let nazaj sprejel prvih 5 učencev, me je spominjala na oranžno rjavi sintesajzer.

In vsako šolsko leto so me gnale besede staršev, da s pridnostjo in vztrajnostjo prideš do cilja. Dan za dnem. Mesec za mesecem. Učenec za učencem.

Danes lahko rečem, da so se mi moje največje sanje uresničile. V našo šolo, ki jo obiskuje prek 110 otrok, je prišel klasični koncertni klavir. Si lahko predstavljate, kakšni občutki so me obdajali, ko so ga pripeljali? Ponos, sreča, radost in veselje so premile besede. Misel na to, da si lahko tak instrument privoščimo zaradi dobrega dela je nekaj, na kar sem neizmerno ponosen. Predvsem pa sem ponosen, da klavir ni namenjen samo meni. Je od vseh naših učencev, ki jim želimo omogočiti čim boljše izobraževanje na najboljših instrumentih.

Tako lahko na koncu rečem hvala vsem, ki ste me naučili, da stvari ne padejo z neba, ampak je za njih treba delati, verjeti in nikoli obupati. Hvala. In prav tako hvala vam, ki zaupate in spodbujate svoje otroke. Ne samo v glasbi, ampak tudi v drugih stvareh. Naučiti otroka, da stremi k svojim ciljem in vanje verjame, je poleg družinske ljubezni največ, kar jim lahko podarimo. Otroci so naše bogastvo, zato jim omogočimo največ po svojih zmožnostih.”

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Poglej cenik

Prepričajte se o naših ugodnih storitvah