fbpx

Posredovalnico znanja EGO Lecta smo ustanovili mladi, zagnani mentorji z željo mladim generacijam ponuditi visok nivo izobraževanja, nove, naprednejše metode učenja in moderen pristop mentorjev do svojih učencev. Zavedati se moramo, da je kurikulum obveza, toda toplina je življenjsko potrebna rožam in otrokovi duši, za njihovo rast.

Matej Grm Ustanovitelj PZ EGO Lecta

Stremimo k temu, da vsak učenec na izbranih učnih urah pridobi čim več znanja in se ob tem uspešno razvija. Vsi mentorji, ki pri nas poučujejo, imajo za to ustrezno stopnjo izobrazbe. Od vsakega mentorja se zahteva, da pri učnih urah z učencem stoodstotno sodeluje in mu pomaga pri razvoju v izbrani smeri.

Programi poučevanja Posredovalnice znanja EGO Lecta so začrtani tako, da si lahko vsakdo izbere ustrezen način in intenzivnost poteka izobraževanja.

Nagovor

Naj svojo zgodbo začnem z mislijo, ki me spremlja skozi življenje: »Za vsakim otrokom, ki verjame vase, stojijo starši, ki so vanj verjeli.«

Kot otrok sem bil izredno radoveden. Zanimala me je tisoč in ena stvar. Želel sem igrati nogomet, violino, klavir, bobne. Sanjal sem, da bom nekoč smučarski skakalec, tudi kuhar sem želel biti. Ker pa izhajam iz glasbene družine, je kljub vsem drugim dodatnim dejavnostim prevladala ljubezen do glasbe, predvsem do črno-belih tipk.

Sprva je mojo malo sobo krasila majhna električna klaviatura. A že v začetku svoje glasbene poti sem sanjal o velikem koncertnem klavirju. Sanjal sem o tem, da sedim za njim, vadim skladbice in svoje znanje delim širši publiki. In sanje so kmalu postale resničnost. V našo hišo je prišel pianino. Najprej je bilo v moji mali glavi razočaranje, ker to ni bil dolg klavir, ampak »majhen« lesen pianino. No, za razliko od tistega rdečerjavega sintesajzerja se je pianino vsaj lepo črno svetil.

Kljub začetnemu razočaranju pa so mi starši znali zelo lepo dopovedati, da za moj klavir še pride čas. Njihove besede, da za uresničitev svojih sanj potrebujem čas, predvsem pa moram pridno, vztrajno delati, so me gnale naprej. Sledilo je obdobje študija, v katerem smo svoje znanje pilili na šolskih inštrumentih. To je čas, ko se mladostniki iz dneva v dan iščejo in tudi sam nisem bil izjema. Takrat sem spoznal, da si želim postati glasbeni pedagog, ki bo svoje znanje predajal mlajšim generacijam.

In ponovno sem bil na začetku. Stara garaža, v kateri sem pred desetimi leti sprejel prvih pet učencev, me je spominjala na rdečerjavi sintesajzer.

In vsako šolsko leto so me gnale besede staršev, da s pridnostjo in vztrajnostjo prideš do cilja. Dan za dnem. Mesec za mesecem. Učenec za učencem.

Danes lahko rečem, da so se mi uresničile največje sanje. V našo šolo, ki jo obiskuje več kot 260 otrok, je nekaj let nazaj prišel klasični koncertni klavir. V zadnjih letih smo zaradi povečanega vpisa kupili že tri klavirje in druge glasbene inštrumente za kvalitetno izvajanje glasbenega pouka. Si lahko predstavljate, kakšni občutki so me obdajali, ko so jih pripeljali? Ponos, sreča, radost in veselje so premile besede. Misel na to, da si lahko tak inštrumente privoščimo zaradi dobrega dela, je nekaj, na kar sem neizmerno ponosen. Predvsem pa sem ponosen, da inštrumenti niso namenjeni samo meni. So od vseh naših učencev, ki jim želimo omogočiti čim boljše izobraževanje na najboljših inštrumentih. Tri leta nazaj se je naša šola razširila tudi v Ljubljano, in sicer v Japan piano center, v katerem lahko naši otroci svoje znanje pridobivajo v osmih najkakovostnejših učilnicah, opremljenih z novimi pianini in koncertnimi klavirji. Prav tako smo lansko leto svoje znanje začeli podajati mlajšim generacijam tudi v novih prostorih EGO Lecta na Dolgem mostu.

Tako lahko na koncu rečem hvala vsem, ki ste me naučili, da stvari ne padejo z neba, ampak je zanje treba delati, verjeti in nikoli obupati. Hvala. In prav tako hvala vam, ki svojim otrokom zaupate in jih spodbujate. Ne samo pri glasbi, ampak tudi pri drugih področjih. Naučiti otroka stremeti k svojim ciljem in vanje verjeti je poleg družinske ljubezni največ, kar jim lahko podarimo. Otroci so naše bogastvo, zato jim omogočimo največ po svojih zmožnostih.

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

120 – članski klavirski orkester

Edinstven projekt, ki ga ni izvedla še nobena glasbena šola

Pridružite se glasbeni, plesni in baletni
šoli EGO Lecta tudi vi.