fbpx

Glasbena šola

Albert Einstein je nekoč dejal: »Če ne bi bil fizik, bi bil verjetno glasbenik. Pogosto razmišljam in sanjarim v glasbi. Svoje življenje vidim skozi glasbo.«

Tako mogočna je, glasba. In kaj je lepšega kot nekomu podati to znanje? Od najmlajših do najstarejših, ovir pri glasbi ni. No, vsaj mi jih ne vidimo in zato smo tu.

Poleg klasičnega programa učenja inštrumenta (poučuje se po predpisanih učnih načrtih in zaključi z letnim izpitom v javni glasbeni šoli in spričevalom) ponujamo tudi »hobi« oziroma »pop« program, ki ga učitelj učencu prilagodi glede na njegove želje in sposobnosti. Učenci se seznanijo s sodobnimi glasbenimi zvrstmi, kot so pop, rock in jazz. Želimo razvijati ustvarjalnost in izraznost, za kar je glasba popolno okolje!

V klasičnem programu je mogoče na koncu šolskega leta opravljati tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk inštrumenta individualno 45 ali 60 minut plus glasbena teorija individualno 30 minut.

Prednost našega poučevanja je tudi, da mentorji pri individualnih urah inštrumenta podajamo tudi znanje glasbene teorije. Za vse, ki bi želeli poglobiti teoretično znanje, pa nauk o glasbi (teorijo) ponujamo kot dodaten predmet.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akorde, etude, sonate) in učenje skladbic, s katerimi učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe. Primeren je za učence od 1. razreda in se izvaja zgolj individualno (60 ali dvakrat po 30 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na dveh velikih letnih nastopih, mesečnih internih produkcijah in masterclassih z gostujočimi mentorji – nastope izvajamo dvakrat letno. Radi vidimo, da se učenci med seboj povežejo, zato skušamo za nastope pripraviti tudi duete ali večje skupine. Tudi zdravstvena kriza nas ni ustavila. Za naše glasbenike smo pripravili spletne koncerte, interne produkcije in različne projekte, ki nam jih zavida marsikatera šola. Omenimo naj samo projekte #WeAreTheChampions2020, #PopPianoProject, #eGO!rskiKralj2021 in 80 – članski klavirski orkester #JapanPianoOrchestra.

Za odlične rezultate in počutje naših učencev poskrbijo izkušeni, izobraženi mentorji, ki jih delo z otroki veseli. V šolskem letu 2022/23 so vsi naši učenci (ki so to želeli) na javnih glasbenih šolah izpite opravili z odliko!

Za vsa vprašanja v povezavi z glasbeno šolo smo dosegljivi na telefonskih številkah (0)31 776 336 ali preko e-maila na info@egolecta.si in kontaktnega obrazca. Hitro se bomo odzvali, vam svetovali ter odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Se zanimate za vpis v glasbeno šolo in vas zanima kako poteka šolanje pri nas? Se še niste odločili kateri kateri inštrument vas najbolj veseli in si želite posveta s profesionalnimi mentorji z visoko izobrazbo? Ponujamo vam brezplačno individualno uro, kjer boste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja.

Želimo si, da ste pridobili vse potrebne informacije in odgovore, hkrati pa se že veselite vpisa v našo glasbeno šolo, za šolsko leto 2023/2024. Ne čakajte predolgo in si zagotovite rezervacijo prostega mesta.

Izberi inštrument

Klavir

Klavir je inštrument s črnimi in belimi tipkami, ki je od 18. stoletja eno najbolj razširjenih glasbil.

Kitara

Kitara je strunsko glasbilo, brenkalo, ki ima po-navadi 6 strun. Kitare delimo na akustične in električne.

Električna kitara

Kitara je strunsko glasbilo, brenkalo, ki ima po-navadi 6 strun. Kitare delimo na akustične in električne.

Kljunasta flavta

Kljunasto flavto, ki je pihalni inštrument, imenujemo tudi blokflavta. Razvila se je iz preproste piščali …

Prečna flavta

Flavta je pihalni inštrument, ki se je razvil iz preprostih piščali. Skozi tisočletja se je spreminjala …

Violina

Violina spada med najmanjše godalne inštrumente. Osnovno igranje na violino je z lokom …

Saksofon

Saksofon je pihalo, kar pomeni, da s pihanjem zraka v ustnik – ki je eden od treh sestavnih …

Harmonika

Harmonika je glasbilo, na katerega igramo s pritiskanjem na tipke in gumbe ter s stiskanjem …

Bobni

Bobni spadajo v skupino tolkal. Navadno jih povezujemo v set oz. baterijo, ki jo sestavljajo mali boben …

Šolski bend in komorna igra

Skupinska ali komorna igra je zaključna stopnja v uporabi glasbila in običajno je cilj večine glasbenikov …

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo igranja na glasbilo po predpisanih učnih načrtih, ki jih zahteva Ministrstvo za šolstvo. V tem programu je mogoče na koncu šolskega leta opravljati izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk inštrumenta individualno 60 minut – napredni program oziroma na profesionalni program, 45 plus 15 minut.

Velika prednost našega sistema poučevanja je v tem, da se vsak mentor pri individualnih urah poleg poučevanja inštrumenta aktivno ukvarja tudi s pridobivanjem znanja glasbene teorije.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akorde, etude, sonate) in učenje skladbic, s katerimi učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 1. razreda in se zaradi kakovosti učnih ur izvaja samo individualno.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih in internih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki. V šolskem letu 2022/2023 so naši učenci na javnih glasbenih šolah izpite opravili z odliko! Prav tako pa so na različnih domačim in mednarodnih tekmovanjih prejeli odlične rezultate.

Program J-P-R je izdelek naše glasbene šole in zajema poučevanje inštrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden, ustvarjalen pristop h glasbi in glasbilu. Učenec se uči osnovnih in naprednih tehnik igranja inštrumenta, ob skladbah spoznava teoretično podlago in se srečuje z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku način učenja prilagajamo sproti. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, v katerem bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo ustvarjalnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (30, 45 ali 60 minut) ali v paru enkrat tedensko.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen inštrument. Mentor učencu prilagodi program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbi za učenčevo ustvarjalnost. Ukvarjanje z glasbo in umetnostjo otroku med drugim privzgoji tudi red in samodisciplino. S svojim delom in podporo staršev bomo otrokom še naprej dajali krila, domišljiji dovolili leteti in jim vlivali neizmerno veselje do življenja. Skladbe, ki se bodo pri učnih urah izvajale in predelovale, bo izbral mentor oziroma jih bo ob posvetovanju izbral skupaj z učencem. Osnovni cilj tega programa sta spoznavanje osnov inštrumenta in izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od prvega razreda pa do odraslih oseb in se lahko izvaja individualno (45 ali 60 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Kot prva glasbena šola smo ustanovili 80 – članski klavirski orkester na svetu. V JapanPianoOrchestru so sodelovali izkušeni učenci, kakor tudi popolni začetniki. V glasbeni šoli EGO Lecta nikoli ne delamo razlik med učenci, ampak vsak projekt na posamičnih oddelkih prilagodimo tako, da vsem omogočimo sodelovanje v njem. Glasba ne sme poznati omejitev.

Pridružite se eni izmed
vodilnih glasbenih šol
v Ljubljani tudi vi.

Kljub težkim časom, ko zaradi omejevanja druženja nismo smeli organizirati koncertov, smo v glasbeni in baletni šoli našli odlične rešitve, da so lahko otroci na skupnih projektih spoznali tudi svet skupinske igre in se spoznali z avdio in video produkcijo.