fbpx

Matej Grm

Otroci o Mateju:

glasen, občasno strog, poslušljiv, zabaven, ne pozna poraza

Matej Grm je ustanovitelj Posredovalnice znanja EGO Lecta. Kdor ga dobro pozna, ve, da diha, živi in včasih premalo spi samo z razlogom, da njegov »otrok«, kakor pravi svoji šoli, živi. Čeprav se je šolal na srednji glasbeni šoli in pozneje na akademiji za glasbo, pa trdi, da je največ znanja za posluh sočloveka pridobil z dodatnim delom, ki ga je pred ustanovitvijo šole opravljal kot študent. Mogoče dela, kot so gostinec, turistični vodnik, televizijski in radijski voditelj, povezovalec dogodkov, animator, pomočnik v klicnem centru, prostovoljec in organizator dogodkov, nimajo skupnega imenovalca s poklicem glasbenega mentorja, vendar so te izkušnje dale tisto, kar ga danes krasi: sočloveku zna prisluhniti. Spozna, kje so želje vsakega posameznika. Na eleganten način rešuje še tako nemogoče težave in izzive. Vsak mentor mora imeti določeno znanje, glavna vrednota dobrega učitelja pa je, da zna prisluhniti. Poslušati. Sprejemati. In na koncu povezati vse informacije tako, da svoje znanje na najboljši mogoč način poda naprej tistim, ki ga potrebujejo.

»Skoraj vsak večer po koncu pouka sedim na praznem hodniku glasbene šole. Nasmejan sedim na mestu, kjer otroci čakajo na pouk. Pa ne zato, ker bi bil konec pouka, ampak zaradi ponosa, da mi je v desetih letih uspelo v svoj kolektiv zbrati take ljudi, kot bi si jih želel vsak. Mlada ekipa, ki se ne skriva za bleščečimi oblekami in “umetnimi trepalnicami”. Ljudje, ki brez sramu delimo svoje življenje z drugimi. Ne skrivamo svojih tatujev in ne zakrivamo svojih “ran”. Ne bojimo se vprašanj, na katera še ne znamo odgovoriti. Radi vidimo, da nas otroci kdaj spravijo v zadrego. Smo preprosti in naravni. Včasih celo tako zelo, da na gala koncertu naše šole na oder stopimo v “japonkah” ;). Tako se z otroki, ki iz nas izbezajo igrivost in domišljijo, lažje poistovetimo. Znam sprejeti poraz, še raje pa uživam v uspehih. Vsakič komaj čakam, da naši otroci svoje znanje pokažejo na nastopih. Iskreni aplavzi prepolne dvorane staršev. Do ušes zadovoljni nasmehi naših glasbenikov in plesalcev ter močni stiski rok ob besedah, da komaj čakajo na naslednje nastope in učne ure, so razlogi, zakaj to delo opravljam s srcem. Hvala vsem, ki svoje najdragocenejše bogastvo, svoje otroke, zaupate v naše roke. ŠE NAPREJ SE BOMO TRUDILI BITI (kot mi je ob koncu lanskega šolskega leta rekel eden od staršev in mi z mislijo na prihajajoče šolsko leto močno stisnil roko) … “NEPOPOLNO POPOLNI”.«

EGO Lectin mod(č)riček:

“Pomembno je, da pri izobrazbi otrokovega uma ne pozabimo na izobrazbo otrokovega srca.”

Vpis v šolsko leto 2024/25

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
klavirja

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša