fbpx

Nena Bogataj

Otroci o Neni:

sproščena, natančna, zabavna, srečna in “skodrana”

Za naše nosečnice in najmlajše učence na novem, edinstvenem programu v Sloveniji “GLASBENE EPOHE” ter v glasbenem vrtcu in pripravnici skrbi diplomirana profesorica glasbe Nena Bogataj, ki poleg poučevanja ustvarja tudi glasbene pravljice in vodi glasbene delavnice za otroke.

Svojo glasbeno pot sem začela v Tržiču, kjer sem končala Osnovno šolo Bistrica pri Tržiču in GŠ Tržič iz klavirja pri prof. Martini Puhar in prečne flavte pri prof. Andreji Pogačnik. Zatem sem uspešno zaključila Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Maturirala sem iz prečne flavte pri prof. Jasenki Jelačić. Leta 2017 sem diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer trenutno zaključujem magistrski študij iz glasbene pedagogike. Za glasbo v najzgodnejšem življenjskem obdobju me je sprva navdušila dr. Katarina Zadnik s svojim predmetom v času študija. Februarja 2020 sem odšla na študijsko izmenjavo na Finsko, kjer sem pridobila novo znanje, predvsem dober vpogled v finski glasbeni šolski sistem in glasbo za najmlajše. V Helsinkih sem hospitirala na dveh različnih glasbenih inštitutih in si s tem pridobila še boljši vpogled v finsko izobraževanje, njihove metode in oblike poučevanja dojenčkov in malčkov. Že od dodiplomskega študija me najbolj zanimajo novi, sveži pristopi poučevanja glasbe otrok, vpliv glasbe na človeka (že v prenatalnem obdobju), delo z dojenčki in malčki, izobraževanje in vzgoja otrok, ustvarjanje novih idej v smislu pisanja glasbenih pravljic, pesmic za otroke in tako naprej. Udeležujem se tudi raznih seminarjev in delavnic tako na področju glasbe kot tudi psihologije. V letu 2018 sodelovala pri projektu Uporaba metode Alfreda Tomatisa v glasbeni šoli. Za glasbeno revijo Glasna sem napisala nekaj člankov: Mednarodni seminar Glas in ritem (Glasna, letnik 49, številka 4, november 2018 – januar 2019), Mini opere najmlajše skladateljske generacije (Glasna, letnik 50, februar–april 2019), Tomatis metoda v glasbeni šoli (v soavtorstvu) … Poleg delovanja v glasbeni šoli EGO Lecta trenutno sem poučevala tudi glasbeno umetnost in klavir na Srednji šoli Jesenice.

Sicer pa sebe in svoje delo predstavim takole: »Študijska leta so mi v glasbi dala mnogo izkušenj. Glasbeno mi je uspelo najti svoj zvok, h kateremu stremim, pedagoško pa sem razvila zdrave smernice, po katerih lahko poučujem učence s svežimi, modernejšimi pristopi ne glede na njihovo starost. Obožujem moment, ko glasbo približam najmlajšim, saj jih s senzibilno igro učim spoznavati in nadgrajevati umetniške čute. Pedagoške glasbene in življenjske vrline predajam tudi starejšim učencem, pri katerih poskušam umetniški čut ohraniti in opisati, kako pristen in pomemben je za življenje ter splošno razgledanost. Učence želim naučiti, da glasba ni grda ali lepa in da je estetika zelo subjektivna. Učenje mi predstavlja največje veselje, hobi in zabavo.

EGO Lectin mod(č)riček:

“Vsaka uspešna pot se prične s prvim korakom.”

100 brezplačnih ur GLASBENIH EPOH

Fotogalerija iz nastopov

Glasbena
pripravnica

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša