fbpx

Nina Merkoci

Otroci o Nini:

ustrežljiva, natančna, vztrajna, štajerska, “naša mama”

Nina Merkoci, mentorica in pol, je leta 2013 v Celovcu diplomirala iz smeri jazz saksofon in glasbene pedagogike pod mentorstvom prof. Michaela Eriana.

“Delo z otroki mi predstavlja izziv, saj je vsak individuum. Glasba je nekaj lepega, emocionalnega in izraznega, vsak jo posluša skozi svoja ušesa. Zato pri učencih vsakodnevno vzpodbujam kreativnost in svobodo, s tem pa jim ponudim lepo in bogato popotnico za nadaljnje življenje v glasbi in nasploh.
Danes si oder delim z mnogimi priznanimi glasbeniki. Muziciranje in predajanje glasbe publiki mi predstavlja veliko duševno hrano. Vsi vemo kako je dobro, ko te za dobro opravljeno delo nekdo nagradi z aplavzom, pohvalo ali nenazadnje z iskrenim smehom.
Svoje učence preko osebnih izkušenj učim kreativnosti, vztrajnosti, samozavesti, premagovanja negativnih čustev, hkrati pa z njimi obnavljam vsa ta področja.

“Učimo se celo življenje.” Ni lepšega kot to, da lahko skupaj z učenci rečeš: “To smo se pa mi skupaj naučili!” ”

EGO Lectin mod(č)riček:

“Nikoli ne igramo glasbe za oči, ampak za ušesa”

Vpis v šolsko leto 2024/25

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
saksofona

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša