fbpx

Urban Lutman

Otroci o Urbanu:

strokoven, predan glasbi, natančen, vztrajen, zna prisluhniti

Urban Lutman je član slovenske zasedbe Batista Cadillac. Svojo glasbeno pot je začel pri desetih letih, ko se je navdušil nad klarinetom na ljubljanski glasbeni šoli. Vokalno se je izpopolnjeval pri Diegu Bariossu Rossu v Ljubljani in Željki Predojević v Celju. Z značilno barvo glasu se Urban uvršča med prepoznavnejše slovenske moške vokale. 

Pri trinajstih letih je skupaj z Matijo Koritnikom ustanovil duo in začel peti ob spremljavi kitare. Ko sta se začela navduševati nad latinskoameriško glasbo, še posebej kubansko, je nastala prva zasedba Batista Cadillac. Širšemu slovenskemu občinstvu sta se predstavila v 6. sezoni šova Slovenija ima talent (2016). Na avdiciji sta prislužila zlati gumb žirantke Marjetke Vovk in se po zmagovalnem polfinalnem nastopu uvrstila v finale. Skoraj eno leto po finalu, natančneje 2. decembra 2017, sta bila v družbi klasičnega kitarista Petra Lagudina predskupina na koncertu svetovno znanih Gipsy Kings v ljubljanski dvorani Stožice.

Marca 2018 sta pod okriljem založbe SonicTribe izdala »Pust me do besede«, ki velja za njun prvi singel. Ta je pomenil novo poglavje njunega ustvarjanja in nakazal premik v polje funka in soula (tudi rocka in bluesa).
Februarja 2019 je sledila skladba »Stop«, za katero sta posnela svoj prvi videospot, junija pa sodelovanje s Thomasom Marchem »Neviden (Ali veš, da me ljubiš?)«. »Neviden« je bila zadnja pesem, ki sta jo posnela kot dvojec.

Leta 2021 je prejel dve nominaciji za zlato piščal v kategorijah izvajalec in novinec leta 2020. »Pust me do besede«, »Magnolije« in »Generacija neba« so bile vse popevke tedna na Valu 202; prvi dve sta bili tudi med peterico najbolj predvajanih skladb na Valu na letni ravni: prva leta 2019 (3. mesto), druga leto pozneje (4.).

Leta 2022 se zasedba je s skladbo »Mim Pravil« udeležila 26. izbora slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije Ema 2022. Po oceni strokovnih komisij je skupina osvojila 1., po glasovih gledalcev pa 3. mesto in tako po skupnem seštevku osvojili 2. mesto. Maja leta 2022 so Batista Cadillac izdali prvenec in razprodali ljubljansko Kino Šiško, sledil je niz koncertov širom Slovenije, trenutno so kreativno vpeti v ustvarjanje drugega albuma.


V letu 2023 so prejeli tri nominacije za zlato piščal v kategorijah izvajalec leta, pesem leta in album leta 2022.

EGO Lectin mod(č)riček:

“Blagor hiši, kjer se petja sliši”

Vpis v šolsko leto 2024/25

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev šole petja

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša