fbpx

Božično novoletni OnLine Zoom koncert naših glasbenikov in balerin

Naša življenja se spreminjajo, ljubezen do glasbe in širjenje njene pozitivne moči pa ostajata enaki. Kljub dejstvu, da zdravstvena kriza zelo omejuje naše stike še ne pomeni, da z otroki ne ostajamo povezani. Želja do glasbenega izobraževanja in raziskovanja je tako močna, da s skupno energijo premagujemo vse ovire. Vsi skupaj smo stopili v popolnoma nov svet, ki pa ni idealen. Tudi pred glasbenimi mentorji je bilo v decembru veliko strahu, kako našim glasbenikom in plesalcem pričarati alternativni božični nastop za poplačilo njihove močne volje in vztrajnosti pri pridobivanju glasbenega znanja. Priznamo, da spletni koncert sicer ni naša izvirna domislica, saj se tega poslužujejo tudi druge izobraževane ustanove. A sproščenost, zabava in pozitivna energija so bili pri izvedbi desetih OnLine koncertov glavni aduti, da smo po besedah otrok in staršev, pričarali čarobno božično vzdušje. Aplavzi navdušenja in dodatna motivacija otrok v mesecu januarju nam dajo vedeti, da smo kljub neosebnemu stiku razvili res posebne vezi med nami. Prav tako smo hvaležni za vse pozitivne komentarje, pisma in klice po koncertih. Naj nas v letu 2021 bodri sledeča misel: »Ljubezen otrok do glasbe, želja mentorjev po še boljšem podajanju znanja in spodbuda vas staršev so tiste vrednote, ob katerih nas, kljub večmesečnem OnLine izobraževanju, ne sme skrbeti za glasbeno in plesno prihodnost naših mladih biserov.

Vseh deset OnLine božičnih koncertov smo izvedli preko live Zoom ali YouTube spletnih povezav,
kjer smo našteli preko 450 poslušalcev iz Slovenije in drugih držav.

Komentarji otrok in staršev o izvedbi OnLine božičnega Zoom koncerta:

V teh čudnih časih, ko kot po tekočem traku odpadajo dogodki, ki se jih sicer veselimo in jih imamo najraje, je bil decembrski nastop kitaristov, pa čeprav preko Zooma, pravo malo doživetje. Tako za našega nastopajočega kot za vse nas, ki smo z veseljem strnili glave in čakali, da se nam preko ekrana predstavijo kitaristi, ki ves čas epidemije vadijo pod mentorstvom Gašperja. Prav je, da se imajo možnost predstaviti in jih sliši še kdo drug razen nas domačih. Matej in Gašper sta uspela pričarati ravno pravšnjo kombinacijo domačnosti in svečanosti, da je dogodek dobil svoj čar. Prav vsi si želimo, da bi junija iz omare vzeli “ta lepa oblačila” in se odpravili v Brezovo dvorano ter končno slišali kako naši glasbeniki zvenijo tudi v živo. Vse dobro in v tem ritmu še naprej

Arne

Kljub začetni skepsi, da bi lahko preko računalnika mentorji pričarali lep in »slavnostni« dogodek sem spoznala, da sem bila takrat v veliki zmoti. V treh nadstropjih smo tri generacije naše družine spremljali celoten koncert. Na koncu, ko smo vsi mahali v naše ekrane in ko sem videla presrečno babico in mamo, se mi je od sreče orosilo oko. Hvala mentorici, da me je, kljub moji začetni nejevolji za tak koncert, prepričala nasprotno.  Za mene najstnico, je bil to najlepši moment v »prazničnem« decembru.

Martina

Doživetje na božičnem nastopu- bilo je zanimivo doživetje, ker nismo mogli igrati v živo, a je bilo klub temo zelo lepo. Tudi treme sem imela manj. Nastop je izpadel zelo dobro.

Zala

Zanimivo, drugačno, zabavno in prekratko bi bil pravi opis za OnLine koncert.

Nejc

Koncert nam je bil zelo všeč, ker je bil sproščen in ker so otroci kljub vsem preprekam zaradi epidemije lahko nastopili in nam pokazali, kako jim gre. Lepo poživilo v teh rutinskih in ne družabnih časih!

Mak in Maj

Nastop je bil super. Nekakšna nagrada za trud, ki ga je nas tamali vložil v vaje. Glede na korona čase dobro izvedeno in tudi potrebno, za boljše počutje in motivacijo za naprej!

Jakob

Nastop je bil super. Nekakšna nagrada za trud, ki ga je nas tamali vložil v vaje. Glede na korona čase dobro izvedeno in tudi potrebno, za boljše počutje in motivacijo za naprej!

Jakob

Moja babi, ki živi na Portugalskem me je videla prvič v živo nastopati. Zelo je bila srečna, tudi moja mami in jaz.

Vanessa

Koncert preko računalnika se mi je zdel super, ker sem videl veliko drugih glasbenikov. Vsi so ploskali zelo močno. Super. Hvala.

Aron

Kljub zelo pozitivni izkušnji z izvedbo OnLine koncertov pa v glasbeni in plesni šoli EGO Lecta komaj čakamo, da bomo lahko za naše otroke organizirali koncert v živo, kakor je bil naš zadnji božični koncert 2019.

Ostali nastopi in Masterclass-i

#WeAreTheChampionProject

Glasbena šola