fbpx

“Najplemenitejša je tista umetnost, ki osrečuje ljudi”

 

Glasbeniki se učimo, ustvarjamo, gradimo in raziskujemo skozi celotno življenje. Odrekamo se dragocenemu prostemu času, saj v nas vedno tli želja po novem znanju. V prvi vrsti ustvarjamo za sebe, svojo dušo in za potrditev, da z delom, odrekanjem in pozitivno energijo lahko premikamo glasbene meje. A četudi naše učence mentorji EGO Lecte skozi njihove začetke glasbene poti usmerjamo s prej napisano miselnostjo, ostaja še ena velika skupna želja: s svojim pridobljenim znanjem osrečiti Vas starše in vse tiste, ki vam glasba in umetnost lepšata dneve.

Trenutni časi, ob vseh ukrepih premagovanja zdravstvene krize, umetnosti nekako niso najbolj naklonjeni. Kljub dejstvu, da je večina letošnjega šolskega leta minila na OnLine učnih urah, pri nas ustvarjamo in si upamo sanjati. Tako sta se učenka Ela in njen mentor Matej odločila, da se kljub učenju na daljavo, v tem šolskem letu odločita za zelo težek pianistični projekt: v eni skladbi združiti 6 najbolj znanih skladb legendarne skupine Queen. Skladbe kot so Somebody to Love, Bohemian Rhapsody, Under Pressure, Don’t Stop Me Now, We Are the Champions in The Show Must Go On “na prvo noto” mogoče ne predstavljajo nekega velikega pianističnega izziva. Vsekakor pa so izbrani aranžmaji kmalu pokazali smer, da bo Ela za dosego cilja morala vsak dan posvetiti vaji klavirja ogromno časa, volje in potrpljenja kljub vsem ostalim šolskim obveznostim. Ljubezen do rock glasbe, spodbuda mentorja Mateja in želja po dosegi zastavljenega cilja so prinesli rezultat. Rezultat, ki vas bo, upamo da tako kot nas, osrečil in navdihnil.

Zagotovo bo kmalu priložnost, da se Ela in tudi vsi ostali učenci predstavijo in pokažejo pred živo publiko. Glasbeniki to potrebujemo. Za to živimo. Da s svojim znanjem in delom osrečujemo Vas, prav tako kot sami sebe.

Vzemite si čas. Naj vam ne bo nerodno dati zvočnike na 100%. Uživajte v šestih največjih skladbah legendarne skupine Queen.

Hvala lepa tudi Japan piano centru, ki nam je odstopil njihov salon za snemanje našega projekta.

Queen – Master Piano Mix, učenka Ela Kušar, mentor: Grm Matej 

Ela in Matej sta si zamislila še en zabaven projekt: Naučiti se znano pop skladbo “Shut Up and Dance” v priredbi za 4-ročno igranje. Ker OnLine učne ure niso dovoljevale skupnega igranja, do samega snemanja nista vedela kako bo vse skupaj zvenelo. Kakšen je bil rezultat?

Shut Up and Dance – for Piano/4 Hands, Ela Kušar in mentor Matej Grm

 

WeAreTheChampionsProject

Projekti naših učencev, na katere smo izredno posnosi.

Pouk klavirja

Bodite del uspešne pianistične družive tudi vi.