fbpx

Piano Pop Project

Pianisti veljamo za individualne glasbenike. Povečini smo kot otroci imeli priložnost nastopanja na individualnih nastopih, nekateri pa smo svoje znanje lahko pokazali tudi v štiriročnem igranju. V srednji glasbeni šoli smo se lahko prvič spoznali z majhnimi komornimi skupinami. Le izbrani, najboljši pianisti določene generacije pa so lahko svoje znanje pokazali tudi z igranjem v orkestru in večjih glasbenih zasedbah.

Glasbena šola EGO Lecta že od ustanovitve stremi k modernejšemu, unikatnemu glasbenemu izobraževanju. S tem namenom vsako leto razmišljam, kako bi lahko glasbenikom pričaral nove izkušnje in znanja. Tako je letos za naše pianiste nastal Pop Piano Project, v katerem sem za vsakega pianista priredil odlomek svetovno znane pop skladbe in jih nato združil v celoto. Z omenjenim projektom smo našim glasbenikom omogočili znanje, predvsem pa izkušnjo, kako je, če si del velike skupine.

Sprva preprosta ideja se je pozneje izkazala za res velik zalogaj. Najti več kot 40 različnih svetovno znanih pop skladb, jih prirediti za naše najmlajše in jih nato na zaključnem Masterclassu vaditi z otroki do te mere, da je izvedba od začetka do konca potekala brezhibno, ni bil mačji kašelj. A nam je uspelo – v prvo!

V projektu so sodelovali tako izkušeni učenci, kakor tudi popolni začetniki. Pri nas ne delamo razlik med njimi, ampak poskušamo vsakemu otroku omogočiti sodelovanje na naših projektih in nastopih.

V samem projektu so sodelovali tako izkušeni učenci, kakor tudi popolni začetniki. Pri nas ne delamo razlik med učenci, ampak poskušamo vsem omogočiti sodelovanje na naših projektih in nastopih. In prav je tako. Glasba ne pozna omejitev. In tako se vedemo tudi pri nas! Otroci so bili nad projektom tako navdušeni, da smo za naslednje šolsko leto pripravili že nov, popolnoma avtorski pianistični projekt mlade komponistke Barbare Grahor Vovk. Z izvedbo projekta se bomo potrudili narediti nekaj, kar nikomur ni še nikoli in nikjer na svetu uspelo, zato bomo z omenjenim projektom poskušali kandidirati za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Zatorej bomo zelo veseli, če bo tudi vaš otrok del naše pianistične družine. Seveda pa gre prav posebna zahvala Japan piano centru Ljubljana, v katerem so nam za ves dan odstopili svoj salon. Brez njih svojega projekta ne bi mogli izvesti. Hvala.

Matej Grm,
pedagoški vodja pianističnega oddelka EGO Lecta

Dodaten izziv za mentorja Mateja, Natašo in Aleksandro pa je bilo tudi dejstvo, da našo šolo obiskujejo otroci, ki ne govorijo slovenskega jezika.

Sproščeno vzdušje med ekipo mentorjev vedno prenašamo na naše glasbenike, in to se čuti na vsakem koraku, ko vstopite v našo šolo.

Pridružite se eni izmed vodilnih
pianističnih glasbenih šol
v Ljubljani tudi vi.