fbpx

Ita Weber

Otroci o Iti:

Mirna, redoljubna, potrpežljiva, rada ima barvice, ne govori Ljubljansko 🙂

Že ko sem bila otrok, mi je glasba osmišljala življenje. Od otroškega izmišljevanja melodij in prepevanja me je pot peljala do igranja violine, viole in klavirja. Spremljal me je tudi balet in drugi stili plesa. Glasbeno ustvarjalnost, tudi petje, sem si širila skozi dramsko igro in ustvarjanje predstav. Naj izpostavim, da imam to srečo, da so me starši spodbudili na moji glasbeni poti. Nasploh se mi zdi, da kot mlad človek potrebuješ nekoga, ki zna v tebi prepoznati talente in jih pomagati izpiliti v spretnosti.

Otroke imam rada in v vsakem vidim nov izziv. Zato sem se odločila za študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Verjamem, da lahko s pravim pristopom in ustrezno komunikacijo krepimo zmožnosti in kvalitete vsakega učenca. Poučevanje klavirja vidim kot priložnost, da vsak dan skupaj z njim znova odkrivam glasbo z drugega zornega kota, kajti vsak učenec je drugačen. Bistveno se mi zdi, da se učenec glasbe uči po posluhu in notah, hkrati pa mu improvizacija ni tuja. Približati posamezniku glasbo na način, ki je njemu blizu, pa je umetnost.

EGO Lectin mod(č)riček:

“Slikar bo svojo sliko narisal na platnu. Glasbenik pa sliko riše na tišini.”

Vpis v šolsko leto 2022/23

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
klavirja

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša