fbpx

Mojca Batič

Otroci o Mojci:

glasna, ne preveč stroga, prilagodljiva, polna energije, natančna

Že tretje leto zašored v EGO Lecti za učence violine skrbi prof. Mojca Batič, ki je leta 2017 zaključila magistrski študij glasbene umetnost na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri izr. prof. Moniki Skalar.

“Kot ste morda že slišali…za violino je potrebno imeti dober posluh. Že od malih nog sem rada pela,… doma, v vrtcu, pevskem zboru. Ko sem prvič videla mojega učitelja violine in me je na uvodni uri prosil, če mu lahko zapojem Kuža pazi, je vse skupaj zvenelo zelo porazno.
Šele po pol leta je učitelj rekel: “Morda pa iz nje še nekaj bo… No, pa sem vseeno postala učiteljica violine”. 🙂
Otroke najprej dobro spoznam, skušam ugotoviti, kaj njim pomeni glasba, inštrument. Vsakemu skušam glasbo in violino predstaviti na njemu zanimiv način. Ker pa na začetku vse ne zveni, tako kot bi si morda vsi želeli, je potrebno veliko spodbude, smeha, zabave in zanimivih igric v povezavi z inštrumentom. Predvsem pa stremim k temu, da se učenec ob igranju dobro počuti, rad igra in nastopa.
Vsak učenec je po svoje poseben, zanimiv in temu se skušam prilagajati tudi pri učenju. Predvsem pa mi je cilj, da bo lahko svoje znanje inštrumenta uporabil pri svojem lastnem ustvarjanju, tako sam kot tudi z drugimi glasbeniki. Vsakega skušam spodbuditi, da igra v komornih skupinah in kasneje tudi v orkestru, bendu, saj mislim, da je ravno to najbolj pomembno – glasba nas združuje in povezuje.
Najlepše pa je, ko vidim, da otroci radi igrajo, radi nastopajo in z veseljem prihajajo na ure.
??̌???? ?? ???????? ?? ???, ?? ???? ?????? ???? ????? ??????̌?? ??????? – ???? ????̌?????, ???? ????̌?????…

EGO Lectin mod(č)riček:

“Pri igranju violine definitivno velja slovenski rek: VAJA dela mojstra.”

Vpis v šolsko leto 2021/22

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
violine

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša