fbpx

Nataša Kocjančič

Otroci o Nataši:

 najboljša učiteljica, zelo se trudi, rada se smeji, zelo veliko spodbuja pri učenju

Znanje klasične kitare v EGO Lecti posreduje glasbena pedagoginja in muzikologinja Nataša Kocjančič. Njeni učenci, ki se udeležujejo letnih izpitov na državnih glasbenih šolah, za svoje igranje vsako leto prejemajo odlične ocene.

“Na svetu obstajajo ljudje, ki so že marsikaj videli in se marsičesa naučili ter ljudje, ki jih dogodivščine in znanja še čakajo. Verjamem, da je naša naloga izmenjevanje znanja s tistimi, ki ga iščejo, kar pa ne potuje smo v smeri učitelj – učenec, ampak mnogokrat tudi obratno. Poučevanje mi zaradi vseh naših drugačnosti predstavlja izziv, ki ga zelo rada opravljam. Glasbeno izobraževanje sem pričela na glasbeni šoli Ljubljana Moste – Polje, kjer sem svoja kitarska znanja pridobila od profesorice Celine Kolenc in profesorja Petra Lagudina. Kitara je postala moja zvesta spremljevalka predvsem ob pevskih aktivnostih, kamor me je pot ponesla naprej. Preko prvih udejstvovanj v MeMPZ Veter in APZ Tone Tomšič danes sodelujem v Komornem zboru DEKOR, Mešanem zboru Glasbene matice Ljubljana, Mednarodnem zboru Utopia & Reality ter duetu Spominčice. Po naročilih organiziram in vodim projektne pevske zasedbe ter ustvarjam skladbe in aranžmaje za različne vokalne zasedbe. V EGO Lecti poučujem klasično kitaro, sicer pa delujem kot učiteljica glasbene umetnosti v osnovni šoli.”

Zakaj rad igram klasično kitaro?
  • “Pri uri kitare mi je všeč, da me pričaka nasmejana učiteljica, ki pričara uro kitare zabavno in ker uživam v igranju in glasbi.” Nejc V.
  • “Igranje kitare mi je všeč, ker mi je všeč zvok strun in ker se pri igranju zabavam.” David P.
  • “Rad igram kitaro, rad hodim na učne ure in vadim igranje. Rad jo poslušam, ker mi je všeč zvok kitare.” Maj M.
  • “Kitara je moj najljubši inštrument. Če veliko vadiš, se mi zdi, da se kar hitro učiš. Ko igram kitaro, se počutim svobodnega in se mi zdi, kot da sem čisto nekje drugje.” Mak M.

 

Starši o Nataši: 
Izredno natančna, zelo profesionalna, praktična, ustrežljiva, “prijazno stroga”. Z učiteljico Natašo otroci uživajo ob učenju – radi hodijo na učne ure, ker jih očitno vsakič zna motivirati in jih sproti navduševati za igranje kitare, čeprav je zelo natančna in jim ne popušča – v času glasbene šole na daljavo sem videla, da pohvali vsakič, ko lahko, vedno pa otrokom tudi na lep način pove, kaj in zakaj ni bilo vredu. Vedno je mirna, pozitivna in dobre volje, zna pa vzpostaviti ravno pravšnjo mero avtoritete, da jo imajo otroci radi, vendar kljub temu med učno uro vlada disciplina. V času šole na daljavo priskoči na pomoč tudi z dodatno razlago pri domačih nalogah iz glasbene vzgoje :-). Vedno smo se lahko vse brez težav dogovorili, otroka jo imata zelo rada, vsi jo zelo cenimo in mislim, da lahko rečem v imenu vseh treh – kapo dol takšnim učiteljem. Karla

 

EGO Lectin mod(č)riček:

“Kjer besedam spodleti, glasba govori.”

Vpis v šolsko leto 2022/23

Fotogalerija iz nastopov

Predstavitev
kitare

Vaši vrhunski koncerti so me prepričali, da sem po dvajsetih letih tudi sam v roke vzel električno kitaro in začel ponovno "brenkati".

Marijan

Moj štiri letni sin je bil prihoda v glasbeno pripravnico zelo zadržan in sramežljiv. Niti slučajno si ne bi mislila, da bo na zaključnem koncertu nastopal tako samozavestno in sinhrono sodeloval z skupino.

Mirela

Imeti tri razigrana dekleta doma včasih ni preprosto. Izredno sem vesela, da vaše plesne mentorice znajo poskrbeti, da se plesalci na treningih izmučijo do te mere, da imava doma z možem lahko malo miru.

Blažka

Kako lepo je, ko moja hči v popoldanskih urah tablični računalnik zamenja za vajo svojega inštrumenta. V naš dom je z lepimi melodijami prinesla srečo in toplino.

Neva

Dragi Egolecta Team. Včerajšnji zaključni koncert je bil, kot vedno, preprosto prijeten, srčen in lep. Moj sin pravi, da se je imel lepo in da želi nadaljevati. Komaj čakamo, da se v mesecu septembru ponovno srečamo v vaši šoli.

Saša