fbpx

Električna kitara

Električna kitara ni samo glasbilo, je tudi poza. Skozi zgodovino popularne glasbe se je vedno znašla na naslovnicah in prelomnicah. Spremljala je glasbenike, ki so pustili največji pečat, odigrala je glavno vlogo pri oblikovanju zvoka, ki je iz radijskih sprejemnikov odmeval od sredine prejšnjega stoletja.

Električna kitara je več kot zgolj inštrument. Je življenje, je dar.

Električno kitaro poučujemo v naslednjih programih

Program J-P-R je izdelek naše glasbene šole in zajema poučevanje instrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden, ustvarjalen pristop h glasbi in glasbilu. Učenec se uči osnovnih in naprednih tehnik igranja instrumenta, ob skladbah spoznava teoretično podlago in se srečuje z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku način učenja prilagajamo sproti. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, v katerem bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo ustvarjalnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Program se zaradi kvalitete pouka lahko izvaja samo individualno.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen instrument. Mentor učencu prilagodi program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbi za učenčevo ustvarjalnost. Ukvarjanje z glasbo in umetnostjo otroku med drugim privzgoji tudi red in samodisciplino. S svojim delom in podporo staršev bomo otrokom še naprej dajali krila, domišljiji dovolili leteti in jim vlivali neizmerno veselje do življenja. Skladbe, ki se bodo pri učnih urah izvajale in predelovale, bo izbral mentor oziroma jih bo ob posvetovanju izbral skupaj z učencem. Osnovni cilj tega programa sta spoznavanje osnov instrumenta in izvajanje skladb samostojno ali v paru z mentorjem ali drugimi učenci.

Program je primeren za učence od prvega razreda pa do odraslih oseb in se izvaja individualno v 30, 45 ali 60 minutnih učnih urah.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih in internih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Poučevanje na domu

Ne morete do nas? Pridemo mi do vas!

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Brezplačne spoznavne ure

Pred vpisom se prepričajte, da smo prava izbira za vas