fbpx

Klavir

Klavir je glasbilo s črnimi in belimi tipkami, ki je od 18. stoletja najbolj razširjeno glasbilo. Prav tako pa je naša šola ena izmed vodilnih glasbenih šol pri poučevanju klavirja, saj imamo na oddelku vpisanih preko 110 pianistov. Učenci se za učenje klavirja radi odločajo, saj se prvi rezultati znanja pri izvedbi znanih lahkih pesmic hitro pokažejo.

Učenci na klavirskem oddelku glasbene šole EGO Lecta pod taktirko osmih mentorjev dosegajo vrhunske rezultate. Vsako leto se veliko naših učencev odloči za opravljanje letnih izpitov na različnih javnih glasbenih šolah, na katerih vsi učenci le te opravijo z najboljšimi ocenami. Učenci se udeležujejo vsakoletnih domačih in mednarodnih tekmovanj, kjer prejemajo zlate in srebrne plakete. Prav tako pa sta prof. Grm in njegov učenec Jan pred štirimi leti s premišljenim, vztrajnim delom izmed mnogih kandidatov uspešno opravila sprejemne preizkuse na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani na oddelku Jazz klavir. Seveda pa na hobi programu poskrbimo tudi za učence, ki se želijo s klavirjem spoznati in svoje znanje predstaviti na naših letnih in internih nastopih. Kot prva zasebna šola smo dve leti nazaj ustanovili svoj klavirski orkester. Sestaviti tolikšno zasedbo je v svetovnem formatu edinstven projekt, zato smo v glasbeni šoli EGO Lecta še toliko bolj ponosni na naše delo, saj že drugo leto premikamo mejo nemogočega. S ponosom lahko zatrdimo, da svoje učence vodimo v pravo smer.

Naši mentorji izvajajo pouk klavirja v slovenskem, angleškem, italijanskem, ruskem, ukrajinskem in korejskem jeziku.

Naše učilnice in glasbeni nastopi so opremljeni z vrhunskimi klavirji in pianini.
Na pianističnem oddelku EGO Lecta poučuje osem mentorjev.

Zakaj je izbira klavirske glasbene šole EGO Lecta prava in prva izbira za vašega otroka?

01

Učilnice in mentorji

Ker zagovarjamo kakovost in kvaliteto pouka, so naše klavirske učilnice opremljene s klavirji znamke Yamaha. Že četrto leto naša šola gostuje tudi v Šiški v Japan Piano Centru, kjer se lahko otroci pred in po učni uri sprehodijo po njihovem salonu, kjer se nahaja preko 100 različnih klavirjev in pianinov.

02

Projekti

Pianisti veljajo za “individualne” inštrumentaliste. Pri nas ta mit razbijamo z različnimi skupinskimi projekti. Dve leti nazaj smo na koncu leta izvedli “klavirski mix” 40-ih pianistov. V lanskem letu pa smo kot prva glasbena šola na svetu ustanovili 80 – članki klavirski orkester, v letošnjem pa smo šli še korak dlje in sestavili 100 člansko zasedbo.

03

Napredni program

Klasični pouk klavirja združujemo z naprednim, sodobnim in otrokom še bolj zanimivim programom. Poleg klasičnega pouka klavirja, naši mentorji velik poudarek pri pouku dajejo tudi sodobni popularni glasbi. Prav tako pa lahko na vašo željo, otroke poučujemo po klasičnem načinu pouka, kjer na koncu opravijo tudi zaključni izpiti.

04

Najem glasbila

Pouk klavirja je pri nas “paradni konj”. Odgovornost, da vsako leto sprejmemo preko 40 novih pianistov, je velika. Zavedamo se, da klavir ni poceni glasbilo, zato že vrsto let sodelujemo z Japan piano centrom, kjer so za vas pripravili mesečni najem klavirja že za 33,00€/ mesec.

05

Lokacija

Glasbena šola EGO Lecta je prisotna na petih lokacijah. Najdete nas lahko na Brezovici, v Šiški, Japan piano centru, OŠ Ledina ter na Dolgem Mostu. V kolikor bi želeli prihraniti čas s prevozom otrok v glasbeno šolo, pa vam kot prva glasbena šola že več let ponujamo program poučevanja otroka na domu.

Klavir poučujemo v naslednjih programih

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo igranja na glasbilo po predpisanih učnih načrtih, ki jih zahteva Ministrstvo za šolstvo. V tem programu je mogoče na koncu šolskega leta opravljati izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk instrumenta individualno 60 minut ali napredni program. Če želite, da vaš otrok opravi glasbeno teoretični izpit poleg inštrumenta na koncu leta, je obvezno obiskovati tudi (dodatno) 30-minutno individualno uro glasbene teorije.

Velika prednost našega sistema poučevanja je v tem, da se vsak mentor pri individualnih urah poleg poučevanja instrumenta aktivno ukvarja tudi z dodatnim pridobivanjem znanja glasbene teorije.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akorde, etude, sonate) in učenje skladbic, s katerimi učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 1. razreda in se zaradi kakovosti učnih ur izvaja samo individualno.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih in internih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki. V šolskem letu 2021/2022 so naši učenci na javnih glasbenih šolah izpite opravili z odliko! Prav tako naši učenci dosegajo zavidljive rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih.

Program J-P-R je izdelek naše glasbene šole in zajema poučevanje instrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden, ustvarjalen pristop h glasbi in glasbilu. Učenec se uči osnovnih in naprednih tehnik igranja instrumenta, ob skladbah spoznava teoretično podlago in se srečuje z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku način učenja prilagajamo sproti. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, v katerem bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo ustvarjalnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (30, 45 ali 60 minut) ali v paru enkrat tedensko.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen instrument. Mentor učencu prilagodi program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbi za učenčevo ustvarjalnost. Ukvarjanje z glasbo in umetnostjo otroku med drugim privzgoji tudi red in samodisciplino. S svojim delom in podporo staršev bomo otrokom še naprej dajali krila, domišljiji dovolili leteti in jim vlivali neizmerno veselje do življenja. Skladbe, ki se bodo pri učnih urah izvajale in predelovale, bo izbral mentor oziroma jih bo ob posvetovanju izbral skupaj z učencem. Osnovni cilj tega programa sta spoznavanje osnov instrumenta in izvajanje skladb samostojno ali v paru z mentorjem ali drugimi učenci.

Program je primeren za učence od prvega razreda pa do odraslih oseb in se izvaja individualno v 30, 45 ali 60 minutnih učnih urah.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih in internih nastopih, na katerih bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo medsebojno povezovali in spoznavali druge instrumente in glasbene zvrsti.

Dve leti nazaj smo na klavirskem oddelku izvedli edinstven #PopPianoProject.

120 – članski klavirski orkester EGO Lecta

#JapanPianoOrhestra

Uspeh ni samoumeven, potrebna je drznost in na drugi strani marljivost. V preteklem šolskem letu smo našim učencem in mentorjem glasbene šole EGO Lecta omogočili, da so lahko bili prvič del velikega 80 članskega klavirskega orkestra – realizacija projekta, s katerim se ni še nikoli spopadla nobena glasbena šola.

Mladi pianisti dobijo v izobraževalnem procesu le redko priložnost biti del manjših komornih skupin ali štiriročnih skladb za klavir. Z našim projektom pa smo šli velik korak naprej in skušamo omogočiti našim pianistom, da se spoznajo z orkestrsko igro, se povežejo z vrstniki in se naučijo biti del velikega orkestra. Poleg izjemne izkušnje, spoznavanju svojih vrstnikov iz cele Slovenije in osvajanju novega notnega gradiva se otroci tekom skupnega ustvarjanja orkestrske izvedbe naučijo ogromno dodatnega glasbenega znanja, hkrati pa pridobivanje dodatne motivacije, ki jim bo zagotovo koristila v nadaljnjem učnem procesu.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo za vse učence glasbene šole EGO Lecta– smer klavir ponovno organizirali projekt #JapanPianoOrchestra, kjer smo združili preko 120 naših pianistov. Tudi vaš otrok si zasluži tako priložnost!

Naj bo tudi vaš otrok del velike pianistične družine EGO Lecta.

Impresiven projekt učenke Ele

Queen – Master Piano Mix

Vpiši se v EGO Lecto

Podarite otroku znanje

Brezplačne spoznavne ure

Pred vpisom se prepričajte, da smo prava izbira za vas