fbpx

Cilj skoraj vsakega mladega glasbenika je igrati v različnih glasbenih zasedbah.
Pri nas mladim glasbenikom to z veseljem omogočamo.

Šolski bend, masterclassi in komorna igra

Skupinska ali komorna igra je zaključna stopnja v uporabi glasbila in običajno je cilj večine glasbenikov, da svoje znanje igranja inštrumenta in petja uporabijo v glasbeni skupini svojih vrstnikov. Program je namenjen vsem učencem, mladim in starejšim glasbenikom. Pod našim strokovnim vodstvom se bodo glasbeniki seznanili z vsemi elementi, ki so potrebni, da lahko igrajo v skupini preostalih glasbenikov.

Program se prilagaja stopnji znanja udeležencev in zajema igranje na različnih nivojih in z različnimi glasbenimi stili. Otroci lahko igrajo v komorni skupini, v kateri so prisotni enaki inštrumenti (pet flavt, štiri kitare) ali pa v bendu, ki zajema več različnih glasbil. Na pianističnem oddelku bomo tudi v letošnjem šolskem letu organizirali štiriročno igranje. V lanskem šolskem letu smo »podrli« poseben rekord, saj smo v Japan piano centru z vsemi 46 učenci istočasno igrali na prav tolikšno število glasbil.

Končni cilj skupinske igre je nastop pred živo publiko, na katerem udeleženci pokažejo rezultate dela in se spopadejo še z zadnjimi dejavniki, ki vplivajo na njihovo izvedbo: oder, ozvočenje, publika, enkratnost izvedbe, trema.

Projekt štirih pianistk

Skupinska igra je vedno “žur”

Vpiši se v EGO lecto

Podarite otroku znanje

Spoznajte nas

Pred vpisom se prepričajte, da smo prava izbira za vas