fbpx

Glasbena šola

Albert Einstein je nekoč dejal: “Če ne bi bil fizik, bi bil verjetno glasbenik. Pogosto razmišljam in sanjarim v glasbi. Svoje življenje vidim skozi glasbo.”

Tako močna je, glasba. In kaj je lepšega, kot nekomu podati to znanje? Od najmlajših do najstarejših, ovir pri glasbi ni. No, vsaj mi jih ne vidimo in zato smo tu.

Poleg klasičnega programa učenja inštrumenta (poučuje se po predpisanih učnih načrtih) ponujamo tudi »hobi« oz. “pop” program, kjer učitelj učencu program prilagodi glede na njegove želje in sposobnosti in se učenci  spoznajo s sodobnimi glasbenimi zvrstmi, kot so pop, rock in jazz. Želimo razvijati ustvarjalnost in izraznost, za kar je glasba popolno okolje!

V klasičnem programu je možno na koncu šolskega leta opravljati tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk inštrumenta individualno 60 minut oziroma po izkušnjah priporočljivo na pouk inštrumenta 2x 30 minut.

Prednost našega poučevanja je tudi, da mentorji pri individualnih urah  inštrumenta podajamo tudi  znanje glasbene teorije. Za vse, ki bi želeli poglobiti teoretično znanje, pa nauk o glasbi (teorija) ponujamo kot dodaten predmet.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akordi, etude, sonate) ter učenje skladbic, preko katerih učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe. Primeren je za učence od 1. razreda naprej in se ga izvaja zgolj individualno (60 ali 2x 30 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih. Radi vidimo, da se učenci med seboj povežejo, zato skušamo za nastope pripraviti tudi duete ali večje skupine.

Za odlične rezultate in počutje naših učencev poskrbijo izkušeni in izobraženi mentorji, ki jih krasi tudi veselje do dela z otroki. V šolskem letu 2018/2019 so naši učenci z odliko opravili izpite na javnih glasbenih šolah!

Izberi inštrument

Klavir

Klavir je inštrument s črnimi in belimi tipkami, ki je od 18. stoletja eno najbolj razširjenih glasbil.

Kitara

Kitara je strunsko glasbilo, brenkalo, ki ima po-navadi 6 strun. Kitare delimo na akustične in električne.

Električna kitara

Kitara je strunsko glasbilo, brenkalo, ki ima po-navadi 6 strun. Kitare delimo na akustične in električne.

Kljunasta flavta

Kljunasto flavto, ki je pihalni inštrument, imenujemo tudi blokflavta. Razvila se je iz preproste piščali …

Prečna flavta

Flavta je pihalni inštrument, ki se je razvil iz preprostih piščali. Skozi tisočletja se je spreminjala …

Violina

Violina spada med najmanjše godalne inštrumente. Osnovno igranje na violino je z lokom …

Saksofon

Saksofon je pihalo, kar pomeni, da s pihanjem zraka v ustnik – ki je eden od treh sestavnih …

Harmonika

Harmonika je glasbilo, na katerega igramo s pritiskanjem na tipke in gumbe ter s stiskanjem …

Bobni

Bobni spadajo v skupino tolkal. Navadno jih povezujemo v set oz. baterijo, ki jo sestavljajo mali boben …

Šolski bend in komorna igra

Skupinska ali komorna igra je zaključna stopnja v uporabi glasbila in običajno je cilj večine glasbenikov …

Namenjen je učencem z željo, da se naučijo igranja na inštrument po predpisanih učnih načrtih. V tem programu je možno na koncu šolskega leta opravljati tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobiti državno spričevalo. V tem primeru je obvezen vpis na pouk inštrumenta individualno 60 minut oziroma po izkušnjah priporočljivo na pouk inštrumenta 75 minut. 

Velika prednost našega sistema  poučevanja je v tem, da se vsak mentor pri individualnih urah poleg poučevanja inštrumenta aktivno ukvarja tudi z pridobivanjem znanja glasbene teorije.

Program zajema tehnične vaje (lestvice, akordi, etude, sonate) ter učenje skladbic, preko katerih učenec spoznava svetovne skladatelje, s tem pa tudi zgodovino glasbe.

Program je primeren za učence od 1. razreda naprej in se ga zaradi kvalitete učnih ur izvaja samo individualno (60 ali 75 minut) enkrat tedensko.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi mentorji z voljo in veseljem do dela z otroki. V šolskem letu 2016/2017 so naši učenci z odliko opravili izpite na javnih glasbenih šolah!

»J-P-R« program je nov produkt naše glasbene šole, ki zajema poučevanje inštrumentov v sodobnih glasbenih zvrsteh – jazzu, popu, rocku. Cilj je učencu zagotoviti svoboden in kreativen pristop h glasbi in inštrumentu. Učenec se bo učil osnovnih in naprednih tehnik igranja inštrumenta, spoznal teoretično podlago na primeru skladb ter se srečeval z improvizacijo. Praktično delo z učenci je naravnano tako, da lahko posamezniku sproti prilagajamo način učenja. V primeru zadostnega števila prijav bodo učenci imeli možnost sodelovanja v šolskem bendu, kjer bodo utrjevali svoje znanje in še bolj razvijali svojo kreativnost.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Program se lahko izvaja individualno (45, 60 ali 75 minut) ali v paru (60 ali 75 minut) enkrat tedensko.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki.

Hobi program je primeren za učence vseh starosti, ki imajo željo znati igrati določen inštrument. Mentor bo učencu prilagodil program glede na njegove želje in sposobnosti, s tem pa skrbel za učenčevo kreativnost. Skladbe, ki se jih bo izvajalo in predelovalo na urah bo izbral mentor, oziroma jih bosta z učencem ob posvetovanju izbrala skupaj. Osnovni cilj tega programa je spoznati osnove inštrumenta ter izvajanje skladb samostojno ali v paru.

Program je primeren za učence od 1. razreda naprej in se ga lahko izvaja individualno (45 ali 60 minut) ali v paru (60 minut) enkrat tedensko.

NASVET: po naših izkušnjah je za hobi program najbolj učinkovita izbira pouka v paru.

Svoje znanje bodo učenci lahko pokazali na letnih nastopih, kjer bodo nastopili skupaj z učenci vseh naših oddelkov. Tako se bodo učenci medsebojno povezovali in spoznavali druge inštrumente in glasbene zvrsti.

Za odlične rezultate naših učencev poskrbijo izobraženi učitelji z voljo in veseljem do dela z otroki in starejšimi učenci.